Παραίτηση για τον συνιδρυτή της Yahoo!

Deasy @ 18.01.2012
Παραίτηση για τον συνιδρυτή της Yahoo!

Οι αγορές δεν είναι και ιδιαίτερα συναισθηματικές και αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά στο χώρο της τεχνολογίας, όταν υποδέχθηκαν με αρκετό ενθουσιασμό την ανακοίνωση του Τζέρι Γιάνγκ, του ενός εκ των δύο ιδρυτών της Yahoo!, ότι αποχωρεί από μία από τις πλέον ιστορικές εταιρείες του Διαδικτύου.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η κίνηση αυτή είτε θα ανοίξει το δρόμο προκειμένου να επενδύσει κάποιο fund στη Yahoo! προσφέροντας άκρως απαραίτητες ενέσεις ρευστότητας είτε θα οδηγήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων στην Ασία, με πιο ενδιαφέρον το 40% της Alibaba, μίας από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης στην περιοχή.

Ο κ. Γιάνγκ, ηλικίας 43 ετών σήμερα, ίδρυσε τη Yahoo! το 1995 μαζί με τον Ντέιβιντ Φίλο. Οι δυο τους, οι οποίοι φέρουν τον τίτλο του “Chief Yahoo” κατάφεραν να δημιουργήσουν ουσιαστικά το πρώτο διαδικτυακό portal και ανταμείφθηκαν πλουσιόπαροχα όταν έβαλαν την εταιρεία στο χρηματιστήριο. Όμως, σταδιακά ο ρόλος τους στην εταιρεία περιορίσθηκε με τον κ. Γιανγκ, μάλιστα, να βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών επικρίσεων για τον τρόπο που χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Yahoo! από τη Microsoft το 2008.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η αποχώρηση του κ. Γιανγκ γίνεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τον διορισμό του Σκοτ Τόμπσον στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Yahoo!, η οποία προσπαθεί να κερδίσει λίγη από την παλιά δόξα της...

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home