Το iPhone του υπουργού...

και μερικά ακόμα...

Το iPhone του υπουργού...

Κονδύλι 669 ευρώ δαπάνησε το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να "εξοπλιστεί" ο Π. Γερουλάνος με ένα iPhone 4S και, όπως ήταν αναμενόμενο, η κατακραυγή πήρε διάσταση κύματος.

Μία αναζήτηση στη "Διαύγεια" δείχνει πως για τη δαπάνη χρειάστηκε να ληφθούν δύο αποφάσεις.

Η πρώτη, με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου 2011, φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων Γ. Λιόντου "με εντολή υπουργού" όπως αναγράφεται πάνω από αυτή. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται κάποιες γενικές διατάξεις -ως οφείλεται- καθώς και μια φράση που αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς δυο και τρεις φορές. Την ανάγκη για "για την προμήθεια μίας συσκευής κινητού τηλεφώνου iPhone 4S 16GB BLACK" (sic).

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου που άναψε το πράσινο φως και μία ημέρα μετά, στις 8 Δεκεμβρίου 2011, εγκρίθηκε η δαπάνη.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο Π. Γερουλάνος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δεν γνώριζε το ακριβές κόστος της "υπηρεσιακής συσκευής" και πως όταν το πληροφορήθηκε έδωσε εντολή επιστροφής της. 

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Αναφορικά με Απόφαση που δημοσιεύεται στη Διαύγεια από τις 8/12/2011 και αφορά στην προμήθεια από το ΥΠΠΟΤ συσκευής κινητού τηλεφώνου i-phone 4S, για τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού θέλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα εκμετάλλευσης ή παρερμηνείας.

O Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μόλις πληροφορήθηκε το ακριβές κόστος της υπηρεσιακής συσκευής, αρνήθηκε την παραλαβή της και την επαναπροώθησε στην υπηρεσία, ώστε να επιστραφεί.

Επισημαίνεται ότι, παρότι ο κ. Γερουλάνος, ως Υπουργός, δικαιούται σύμφωνα με το νόμο να χρησιμοποιεί υπηρεσιακή συσκευή, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Χρησιμοποιεί το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο τόσο για τις δημόσιες όσο και για τις ιδιωτικές του υποθέσεις, οπότε δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.

 

Το υπουργικό iPhone 4S δεν είναι το μόνο προϊόν της Apple για το οποίο έχουν δαπανηθεί κρατικά χρήματα. Στις 22 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε η εκταμίευση 1.487,64 ευρώ για ένα iPad 2 (wi-fi+3G, 32 GB μαύρο) και ένα iPhone 4 (32 GB, μαύρο) για λογαριασμό του υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ενα άλλο iPhone 4 αγοράστηκε στις 28 Ιουλίου από το Ινστιτούτο Μεταφορών για το ποσό των 670 ευρώ.

IPHONE,ΔΙΑΥΓΕΙΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home