Πρόσω ολοταχώς για Microsoft και Skype

Η Κομισιόν έδωσε το “πράσινο φως” για την εξαγορά

Πρόσω ολοταχώς για Microsoft και Skype

Ετοιμαστείτε να δείτε Skype στο Xbox και στα Windows Phone και γενικότερα πολλές συνέργιες μεταξύ των προϊόντων της Microsoft και του Skype. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκριση της για την εξαγορά της Skype από την πρώτη (ύψους 8,5 δισ. δολαρίων), οπότε, η συμφωνία, έχοντας πάρει και την έγκριση των αμερικανικών αρχών ανταγωνισμού, μπορεί πλέον να υλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft και ενδεχομένως για ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της εταιρείας. Πολύ απλά, γιατί τα χρήματα είναι πολλά και πρέπει να δικαιολογηθούν. Από την άλλη, η Microsoft έχει πολύ φιλόδοξα σχέδια, τα οποία αφορούν κυρίως την ενσωμάτωση του Skype στο Xbox, στην τηλεόραση, στα smartphones, στα tablets και άλλες συσκευές. Όσον αφορά στα PC, ούτως ή άλλως είναι εγκατεστημένο σε πολύ μεγάλο αριθμό υπολογιστών, ενώ υπάρχουν plug-ins για το Office ή τους δημοφιλέστερους web browsers.

Η εξαγορά, επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στην Microsoft να αποκτήσει πόδι στην αγορά των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, όπου ήδη βρίσκεται η Google. Ο ανταγωνισμός των δύο κολοσσών θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες στον συγκεκριμένο τομέα.

SKYPE,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home