Flickr και προστασία προσωπικών δεδομένων

Flickr και προστασία προσωπικών δεδομένων

Μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα, ανακοίνωσε πρόσφατα το Flickr, το δημοφιλές σύστημα/κοινότητα ανταλλαγής φωτογραφιών. Το σύστημα, το οποίο χρησιμοποιεί την ονομασία «geofencing» (η οποία δεν είναι πρωτότυπη αλλά χρησιμοποιείται ήδη στη βιομηχανία μεταφορών), επιτρέπει στον χρήστη να περιορίσει τα γεωγραφικά στοιχεία που θα εμφανίζονται στις φωτογραφίες του, ορίζοντας συγκεκριμένες,  «απαγορευμένες» περιοχές.

Το πιο απλό παράδειγμα, είναι αυτό της κατοικίας του χρήστη: η ακριβής διεύθυνση καθενός είναι μια πληροφορία που πιθανότατα δε θα θέλαμε να γνωρίζει καθένας· αν λοιπόν ορίσουμε στο Flickr μια περιοχή με κέντρο το σπίτι μας και με ακτίνα ορισμένα χιλιόμετρα, κάθε φωτογραφία που θα ανεβάζουμε και που θα έχει γεωγραφικές πληροφορίες εντός της περιοχής αυτής, δε θα τις εμφανίζει παρά μόνο στους χρήστες που εμείς έχουμε επιλέξει από τις ρυθμίσεις μας στο Flickr.

Βεβαίως τα στοιχεία παραμένουν ως πληροφορίες EXIF μέσα στη φωτογραφία, οπότε οι πραγματικά παρανοϊκοί καλά θα κάνουν να περιορίσουν το ποιος κατεβάζει τις φωτογραφίες τους!

FLICKR,GEOLOCATION,PHOTOGRAPHY,Yahoo,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home