Νέα γραφεία σχεδιάζει η Apple

Διαστημόπλοιο θυμίζουν τα πρώτα σχέδια που παρουσιάστηκαν

Deasy @ 08.06.2011
Νέα γραφεία σχεδιάζει η Apple

Στη δημιουργία νέων γραφείων, στα οποία θέλει να μετεγκατασταθεί μέχρι το 2015, προσαναταλίζεται η Apple. Ειδικότερα, μία μέρα μετά την παρουσία του στο WWDC 2011, o Steve Jobs παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Κοπερτίνο, της πόλης στην οποία έχει την έδρα της η Apple, για να ζητήσει την έγκριση για την δημιουργία νέων γραφείων στην έκταση που ήδη χρησιμοποιείται από την εταιρεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο κ. Jobs, τα γραφεία της Apple στην παρούσα φάση μπορούν να φιλοξενήσουν 2600-2800 υπαλλήλους, με τους υπόλοιπους 7.000 περίπου να φιλοξενούνται σε κτίρια που έχει αγοράσει η εταιρεία στη γειτονική περιοχή. Τα νέα γραφεία, τα οποία «θυμίζουν διαστημόπλοιο» (σύμφωνα με τον ίδιο τον Steve Jobs), θα μπορούν να φιλοξενούν έως 12.000 υπαλλήλους και πρόκειται να δημιουργηθούν στον ίδιο χώρο που είναι σήμερα τα κεντρικά γραφεία.

Το συγκρότημα έχει κυκλικό σχήμα, με υπαίθριο χώρο τόσο στο εσωτερικό του κύκλου όσο και έξω από αυτόν. Όπως ανέφερε ο Steve Jobs, τα νέα γραφεία θα είναι τα καλύτερα παγκοσμίως, προσελκύοντας σπουδαστές αρχιτεκτονικής να το επισκεφτούν, ενώ στόχος είναι  να δημιουργηθεί ένα επιπλέον κτίριο για την παροχή ενέργειας, το οποίο θα εκμεταλλεύεται φιλικότερες προς το περιβάλλον πηγές. Το πλάνο σύμφωνα με τον κ. Jobs, είναι να μετακομίσει η εταιρεία στα νέα γραφεία, μέχρι το 2015. 

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή αλλά κρίνοντας από τις αντιδράσεις του ακροατηρίου αλλά και των μελών του συμβουλίου στην παρουσίαση του Steve Jobs (όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο) δεν αποκλείεται ο κ. Jobs να έχει ήδη την άδεια στα χέρια του.

APPLE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home