Και όμως υπάρχουν ελληνικές εξαγωγές πληροφορικής

Και όμως υπάρχουν ελληνικές εξαγωγές πληροφορικής

H Ελλάδα δεν θεωρείται ότι αποτελεί μία από τις πρώτες δυνάμεις στο χώρο της τεχνολογίας. Αλλά αυτό ουδόλως σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Απλώς πρέπει να δούμε πως οι αρκετές περιπτώσεις ελληνικών εταιρειών που εξάγουν προϊόντα και λύσεις τεχνολογίας θα σταματήσουν να αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα και θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος που μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και, το κυριότερο, στην έξοδο από την κρίση.

Τις δυνατότητες που έχουν οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πληροφορικής και επικοινωνιών να εξάγουν τα προϊόντα και τις λύσεις τους στο εξωτερικό επεδίωξε να δείξει η σχετική ημερίδα που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη εβδομάδα με τίτλο High Tech Exports από τον Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (YoungLeaders).

Ένα παράδειγμα των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που υπάρχουν έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Exodus, Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Credit Agricole, ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ανέθεσε στην ελληνική εταιρεία την προμήθεια της λύσης “EFS Collection and Recovery” για όλες τις εταιρείες του ομίλου της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιλογή έγινε μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Ένα άλλο ενδιαφέρον παράδειγμα που παρουσιάστηκε ήταν αυτό της Aventurine, μίας εταιρείας που έχει δημιουργήσει το Dark Fall, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και δημοφιλές online παιχνίδι της κατηγορίας των multiplayer games, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η περίπτωση της Upstream, η οποία παρέχει υπηρεσίες mobile marketing με 60 εκατ. ευρώ έσοδα, το 60% των οποίων έρχεται από το εξωτερικό. Αξιοσημείωτη περίπτωση και αυτή της Gennet, η οποία διαθέτει μία οικογένεια προϊόντων και λύσεων ευρυζωνικότητας που διατίθεται σε όλες τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η προώθηση της εξωστρέφειας αποτελεί πάντως έναν από τους στόχους της κυβέρνησης όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας, ενώ ο Ειδικός Γραμματέας Αντώνης Μαρκόπουλος τόνισε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα στρατηγικά πλεονεκτήματα μας ως χώρα σε διάφορους τομείς προκειμένου να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας. Επιπλέον, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε αναφορά σε μία νέα προσπάθεια, βάσει της οποίας -μετά από διεθνή διαγωνισμό- θα εντοπιστούν 4 ιδιώτες fund managers, οι οποίοι θα αναλάβουν να κρίνουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω των διαφόρων προγραμμάτων που υπάρχουν.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρέμβαση του προέδρου των Young Leaders, Βασίλη Τριαντόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι το ζητούμενο από το κράτος είναι η ενίσχυση των υποδομών και η δημιουργία του σωστού θεσμικού πλαισίου, ενώ επεσήμανε ότι πλέον «προσπαθούμε να σταματήσουμε τις εταιρείες από το να μεταναστεύσουν».

Αρκετά video και τις περισσότερες από τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις δείτε στην ιστοσελίδα της ημερίδας στη διεύθυνση www.hightechexports.gr

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home