Google Android 3.0

Εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες των tablets

Deasy @ 03.02.2011
Google Android 3.0

Την πρώτη επίσημη εμφάνιση του έκανε το Android 3.0, η νέα έκδοση του γνωστού λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές της Google. Μόνο που η νέα έκδοση, γνωστή και ως Honeycomb, θα είναι, σύμφωνα με τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού που πραγματοποίησαν χθες την επίσημη παρουσίαση, μόνο για tablets. Τα ίδια στελέχη άφησαν πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο το Android 3.0 να χρησιμοποιηθεί και σε smartphones (σαφέστατα τα παιδιά εκεί στη googleland...).

Η νέα έκδοση εκμεταλλεύεται την μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ των tablets όπως και τη μεγαλύτερη οθόνη τους και διορθώνει και κάποια “προβλήματα” που υπήρχαν με την προηγούμενη έκδοση (2.2) που χρησιμοποιείται στα tablets. Επίσης, έχει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως το δυναμικό μενού πλοήγησης όπου τα εικονίδια ανανεώνονται διαρκώς, ιδίως εκείνα που σχετίζονται με υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα εφαρμογές περιεχομένου Επιπλέον, έχει δοθεί έμφαση σε σημεία όπως είναι οι πληρωμές μέσω κινητού και η περαιτέρω ανάπτυξη εφαρμογών.

Όσον αφορά στο τελευταίο σημείο, αξίζει να επισημανθεί ότι η Google ανακοίνωσε ότι θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση πληρωμών απευθείας μέσα από κάποια Android εφαρμογή, ενώ δημιουργεί και μία web έκδοση του Android Market.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, βέβαια, σε τι βαθμό το Android 3.0 θα καταφέρει να ανταγωνιστεί το iOS 4 και το iPad γενικότερα, το οποίο πούλησε 14,8 εκατ. τεμάχια το 2010. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Android έχει ακόμη πολύ δρόμο στο χώρο των tablets, υπενθυμίζουν, όμως, ότι στα smartphones κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να φθάσει στην κορυφή.

ANDROID,TABLETS,SMARTPHONES,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home