H άδεια του Jobs πυροδοτεί σενάρια

Deasy @ 18.01.2011
H άδεια του Jobs πυροδοτεί σενάρια

Δυσοίωνα σενάρια για την υγεία του διευθύνοντος συμβούλου της Apple,Steve Jobs, δημιούργησε η χθεσινή είδηση ότι παίρνει δύο χρόνια άδεια από την καθημερινή ενασχόλησή του με την εταιρεία, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Tim Cook, διευθυντή λειτουργιών (COO) της Apple.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε ο Steve Jobs στους υπαλλήλους της εταιρείας, ο ίδιος θα συνεχίσει να συμμετέχει σε στρατηγικές αποφάσεις της Apple, αλλά η καθημερινή λειτουργία της θα ελέγχεται πλέον από τον κ. Cook, ο οποίος είχε αναλάβει αντίστοιχο ρόλο και στην προηγούμενη άδεια έξι μηνών που είχε πάρει ο Steve Jobs πριν δύο χρόνια, για τη μεταμόσχευση στο πάγκρεας που είχε υποβληθεί.

Όπως είναι ίσως φυσιολογικό, το μεγάλο χρονικό διάστημα άδειας που παίρνει ο ένας εκ των ιδρυτών και επικεφαλής της Apple πυροδότησε σενάρια για την κατάσταση της υγείας του και το αν τελικά έχει «νικήσει» τον καρκίνο στο πάγκρεας, από τον οποίο είχε προσβληθεί το 2004. Σε χθεσινό της δημοσίευμα η Guardian φιλοξενεί απόψεις ενός ειδικού στη συγκεκριμένη ασθένεια του Πανεπιστημίου του Liverpool, John Neoptolemos, ο οποίος αναφέρει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτής της μορφής καρκίνου η μεταμόσχεση είναι λάθος, καθώς η θεραπευτική αγωγή που απαιτείται μπορεί να επιτρέψει στον καρκίνο να επιστρέψει στο μεταμοσχευμένο πάγκρεας και σε άλλα μέρη του σώματος.

Εκτός όμως από τα ιατρικά σενάρια, έντονο είναι και το ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει η χρηματιστηριακή αγορά στην είδηση της άδειας του Steve Jobs. Η αντίδραση του αμερικάνικου χρηματιστηρίου αναμένεται σήμερα, καθώς χθες, ημέρα που διέρευσε η είδηση, ήταν κλειστό, λόγω επίσημης αργίας. Βέβαια, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου επίσης διαπραγματεύεται η μετοχή της Apple, η αντίδραση της αγοράς είχε ως αποτέλεσμα πτώση 9% της αξίας της μετοχής, η οποία έχασε 22 δολάρια στη διάρκεια της ημέρας.

Βέβαια, όπως αναφέρει η Carolina Milanesi, μία εκ των αντιπροέδρων της Gartner στο ίδιο δημοσίευμα της Guardian, η απουσία του Jobs δε σημαίνει το τέλος της Apple, καθώς ο Tim Cook έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να κάνει σπουδαία δουλειά, ενώ κλείνει τη δήλωσή της λέγοντας ότι σαν καταναλώτρια δεν την ενδιαφέρει ποιος τρέχει την εταιρεία αλλά αν η εταιρεία φτιάχνει καλά προϊόντα.

Σίγουρα, ο κ. Cook έχει δείξει ότι μπορεί να τρέξει την εταιρεία προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς στην διάρκεια της προηγούμενης παραμονής του στο τιμόνι της Apple, η εταιρεία παρουσιάσε αρκετά σημαντικά προϊόντα. Από την άλλη πλευρά, κανένα άλλο ίσως στέλεχος, στο χώρο της τεχνολογίας, δεν έχει επηρεάσει την πορεία της εταιρείας του, όπως ο Steve Jobs την Apple. Και αυτό το στοιχείο έχει την αξία του…

APPLE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home