Καθ’ οδόν η επόμενη γενιά iPad

Καθ’ οδόν η επόμενη γενιά iPad

Στην Ελλάδα μπορεί να μην έχουμε δει ακόμη την πρώτη γενιά του iPad, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως, η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει το διάδοχο του δημοφιλούς tablet της. Επίσημη ενημέρωση για τη δεύτερη γενιά iPad είναι προφανές ότι δεν υπάρχει, αλλά οι φήμες έχουν φουντώσει και η λογική λέει ότι ο Στιβ Τζομπς κάτι θα ανακοινώσει στις αρχές του 2011.

Το πότε ακριβώς θα το ανακοινώσει είναι ένα βασικό ερώτημα. H MacWorld 2011 που είναι προγραμματισμένη για τις 26-29 Ιανουαρίου στο Σαν Φρανσίσκο είναι μία καλή ευκαιρία και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την Apple για ανακοινώσεις προϊόντων. Αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και η περίπτωση να υπάρξει μία καθυστέρηση μέχρι τον Μάρτιο.

Το νέο iPad είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την Apple, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός έχει αρχίσει να ενισχύεται και τα tablets που παρουσιάζονται κινούνται σε πολύ καλό επίπεδο τόσο σε ευχρηστία όσο και σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, υπάρχει πλέον το νέο iOS 4.2, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές της Apple, που επιτρέπει στην αμερικανική εταιρεία να βελτιώσει αρκετά τη λειτουργία του iPad.

Τι νέο θα έχει το νέο iPad; Κατ’ αρχήν, ενσωματωμένη κάμερα. Μοιάζει τουλάχιστον απίθανο ο κ. Τζομπς να αποφύγει να βάλει κάμερα στο iPad δεδομένου ότι θέλει τόσο πολύ να προωθήσει το Facetime που είδαμε στο iPhone 4. Η Apple μιλά για μία επανάσταση στη video τηλεφωνία, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχουμε δει να υπάρχει μεγάλη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Επίσης, το νέο iPad μάλλον θα έχει μεγαλύτερη μνήμη (από 256 ΜΒ που είναι σήμερα μάλλον θα πάμε στα 512 ΜΒ) και ενδεχομένως και πιο γρήγορο επεξεργαστή. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει στο νέο iPad την τεχνολογία retina που έβαλε στην οθόνη του iPhone 4.

Μην περιμένετε μοντέλο στις 7 ίντσες, πάντως, καθώς η Apple δεν δείχνει να πολυπιστεύει σε αυτή την διάσταση. Εκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικά ως τότε.

Όσο για το όνομα, το iPad 2 είναι πιθανό, όπως, όμως, παίζει και το iPad 2.0.

IPAD,IOS,APPLE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home