Τέλος στα φθηνά κινητά από τη Samsung

Τέλος στα φθηνά κινητά από τη Samsung

Στην απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των φθηνών κινητών τηλεφώνων έως και το όριο των 200 ευρώ προχωράει η Samsung, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του deasy.

Η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο φαίνεται να έχει ήδη ενημερώσει τους συνεργάτες της για τη συγκεκριμένη, στρατηγική, απόφαση, η οποία βεβαίως θα προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Πρόκειται για μια τολμηρή κίνηση, η οποία κατά τα φαινόμενα αποσκοπεί στο να βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, καθώς η εταιρεία θα επικετρωθεί σε πιο ακριβές κατηγορίες συσκευών, που αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Τα κέρδη της εταιρείας από τη συγκεκριμένη απόφαση αφορούν και τις οικονομίες κλίμακος που αναμένεται να δημιουργηθούν, αφού θα κοπεί ένα μεγάλο κομμάτι του portfolio της εταιρείας, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν δημιουργεί μεγάλα κέρδη, ενώ βεβαίως σε μεγάλες αγορές όπως της Κίνας ή της Ινδίας αντιμετωπίζει και πολύ ισχυρό ανταγωνισμό από τους τοπικούς παίκτες. Από την άλλη πλευρά, η Samsung θα χάσει πιθανότατα σημαντικά μερίδια αγοράς, τα οποία ενδεχομένως να της στοιχήσουν και την πρώτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών. Ειδικότερα, για αγορές, όπως η Ελλάδα, όπου η τιμή είναι κυρίαρχο κριτήριο, η αποχώρηση της Samsung από τα προσιτά τηλέφωνα αναμένεται να ανατρέψει πλήρως τις ισχύουσες ισορροπίες, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο για άλλους κατασκευαστές να καρπωθούν από το κενό που θα αφήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του deasy, τα υπάρχοντα τηλέφωνα της Samsung που τιμολογούνται κάτω από 200 ευρώ θα διατηρηθούν στην αγορά μέχρι να εξαντληθεί το διαθέσιμο απόθεμα, όμως η κορεάτικη εταιρεία δεν πρόκειται να ανανεώσει με νέα μοντέλα την κατηγορία των προσιτών συσκευών.  

Παράγοντες της αγοράς στους οποίους απευθύνθηκε το deasy, από τους οποίους ζητήσαμε να σχολιάσουν την φήμη (μέχρι να επιβεβαιωθεί) εκτιμούν ότι ενδεχομένως να είναι και μια δοκιμαστική κίνηση της εταιρείας, η οποία αν δεν αποδώσει να ωθήσει τη Samsung να επιστρέψει εκ νέου στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Το deasy έχει απευθυνθεί στο ελληνικό γραφείο της Samsung  για κάποιο επίσημο σχόλιο πάνω στην είδηση.

SMARTPHONES,ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home