Chrome o μαρτυριάρης

(πολύ μαρτυριάρης όμως)

Deasy @ 08.08.2013
Chrome o μαρτυριάρης

Θα σου το πούμε απλά και γλυκά εάν μας διαβάζεις μέσα από τον Chrome browser σου, αυτό που ακολουθεί δεν θα σου αρέσει.

Πήγαινε πάνω δεξιά στο εικονίδιο με τις 3 οριζόντιες γραμμές και άνοιξε τα Settings. Τι ωραίο που οι ρυθμίσεις του browser ανοίγουν σε νέα καρτέλα. Πήγαινε εκεί που λέει "Show advanced settings" και κάνε κλικ. Ωραία. Τώρα πήγαινε (καικάνε κλικ, μη λέμε τα ίδια συνέχεια) εκεί που λέει Manage Passwords. Τι θα γίνει; Ασε, σου λέμε εμείς. Εμφανίζεται ένα παράθυρο με όλα τα passwords κρυμμένα. Το password του email, του router, του facebook σου κτλ κτλ. Κάνε κλικ σε όποιο password θέλεις, πραγματικά, διάλεξε ένα. Αλλαξε κάτι; Οχι ε; Το εικονίδιο "Show" δίπλα το βλέπεις; Πάτησέ το και αυτό. 

Ναι λοιπόν όλοι οι κωδικοί σου είναι εκτεθειμένοι σε όποιον έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σου και υποψιαζόμαστε πως σε πιο εξελιγμένες περιπτώσεις η πρόσβαση δεν χρειάζεται να είναι απαραιτήτως φυσική.

Πρέπει να είναι ένα από τα πιο τερατώδη σφάλματα τουλάχιστον στην τελευταία δεκαετία. Αν σκεφτείς, μάλιστα, τις συμβουλές που δίνει διαρκώς η Google για τους κωδικούς και τη σημασία τους το λάθος γίνεται ακόμα πιο εξωφρενικό. Θέλεις και χειρότεροι; Μισό λεπτό έχουμε και απ' αυτό. Η ομάδα του Chrome λέει πως δεν υπάρχει κανένα λάθος, αν κρίνουμε από το ότι δεν έχουν σχέδια να αλλάξουν το σύστημα "κάνε με βούκινο" για την αποθήκευση των passwords.

Ο "μπαμπάς" του Web, ο Tim Berners-Lee εξέφρασε την απογοήτευσή του για αυτή την εξέλιξη αλλά και για την στάση των δημιουργών του Chrome. Στη συνεχιζόμενη μάχη των browsers η Google έριξε ένα δεξί κροσέ. Στον εαυτό της. 

Να μην ξεχάσουμε, πώς σχολίασε ο Tim Berners-Lee την όλη κατάσταση:

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home