Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο του Twitter

Τα tweets και τα hashtags της Συμφωνίας.

Μαριλού Τζεμπελίκου @ 15.07.2015
Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο του Twitter

Άλλη μία "έκρηξη" στον αριθμό των tweets καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Ανταλλαγές πολιτικών απόψεων αλλά και βολών εκατέρωθεν, καθώς και ευφάνταστα και πρωτότυπα hashtags σχετικά με τις εξελίξεις, έκαναν τον τελευταίο καιρό την εμφάνισή τους, κι εμείς τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε με την βοήθεια του Monitor http://monitor.sidebar.gr.

Έτσι, μόνο τα tweets, που καταγράφηκαν στην Ελλάδα για το χρονικό διάστημα 24/6-14/7 πλησίασαν τα 16.000.000, καθώς συγκεντρώθηκαν 15.917.224 tweets, με αποκορύφωμα το διάστημα 1-7/7!

Πιο αναλυτικά, ανά ημέρα, τα tweets διακυμάνθηκαν ως εξής με την 13η Ιουλίου να πλησιάζει το ένα εκατομμύριο! Ακολουθούν το Σάββατο 27/6 (η επομένη της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος) και οι 1/7 και 29/6.

Μιλώντας πάντα για το twitter, εντοπίσαμε και ξεχωρίσαμε τρία πολύ χαρακτηριστικά hashtags των ημερών: #ThisIsACoup, #Grexit, #Greekment και #EUSummit (ή #EuroSummit).

 Ειδικά, το πρώτο έγινε trending topic παγκοσμίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, την ώρα που ο Πρωθυπουργός διαπραγματευόταν με τους ευρωπαίους εταίρους. Στόχος του ήταν να καταγγείλει ότι οι όροι των εταίρων προς την Ελλάδα είναι πολύ σκληροί και ότι πρόκειται για πραξικόπημα, και μαζί με το hashtag #TsiprasLeaveEUSummit, καλούσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το παρακάτω γράφημα μας δείχνει τον όγκο και τη διακύμανση των συγκεκριμένων hashtags.

Το #ThisIsACoup με συνολικά πάνω από 132.000 tweets, άφησε πολύ πίσω όλες τις άλλες συζητήσεις στις 13/7. Την συγκεκριμένη ημέρα, μετά από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, έκανε την εμφάνισή του και ο νέος όρος #Greekment (ή #AGreekment) από τον συνδυασμό των λέξεων Greek + Agreement, που συνολικά συγκέντρωσε μόλις 24.245 tweets. Παρά τον πρόσκαιρο εκθρονισμό του από την πρώτη θέση, σχεδόν πάντα βασιλιάς είναι το #Grexit, που από 10-14/7 ξεπέρασε τα 118.000 tweets. Έτσι, βλέπουμε ότι το #ThisIsACoup για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατέλαβε το 43% με το #Grexit να ακολουθεί με 39%.

Όλα τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί και αναλυθεί με το Monitor http://monitor.sidebar.gr αποκλειστικά για το Deasy.gr. Αφορούν μόνο το twitter και το χρονικό διάστημα 24/6-14/7/2015.

* H Μαριλού Τζεμπελίκου είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Monitor.

TWITTER,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,SIDEBAR,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home