Σεισμοί και... καταποντισμοί

Deasy @ 21.11.2014
Σεισμοί και... καταποντισμοί

 

Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη το πρωί άλλοι χάζευαν στην τηλεόραση άλλοι είχαν πέσει ήδη για ύπνο όταν ο αγαπητός Εγκέλαδος έσπευσε να μας υπενθυμίσει την παρουσία του.

Πιστοί στην άτυπη διαδικασία εκατοντάδες από εμάς σπεύσαμε να δηλώσουμε το διπλό κούνημα στα κοινωνικά δίκτυα, αγνοώντας επιδεικτικά τους κανόνες ασφαλείας που γαλούχησαν μια γενιά μετά τους σεισμούς του 1981.

Βέβαια, το να διαμηνύσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων πως κουνήθηκες είναι κάτι που ταιριάζει στη φύση των κοινωνικών δικτύων. Αν, δηλαδή, δημοσιεύεις στο Instagram φωτογραφίες με την παραγγελία στην ταβέρνα ή τα χιλιόμετρα που διένυσες κάνοντας τζόκινγκ γιατί να μην πεις και το απλό "κουνήθηκα" (και κατουρήθηκα από τον φόβο μου).

Σε τελική ανάλυση υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση στα μηνύματα για τον σεισμό: Είμαι καλά, μάλιστα είμαι τόσο καλά που μπορώ να σας πω και καμιά χαζομάρα.

Έτσι, τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου το Monitor έβαλε μπροστά και κατέγραψε 5.000 αναφορές με το hashtag #seismos, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, καθώς η λέξη σεισμός και τα παράγωγά της έφτασε τις 25.000 αναφορές.

Πού να ήταν και σοβαρότερες οι δονήσεις (χτύπα ξύλο δηλαδή)...

Είχαμε όμως και άλλα πράγματα αυτή την εβδομάδα.

Τα όσα συνέβησαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με κυρίαρχο γεγονός το γνωστό επεισόδιο με τα ΜΑΤ στο περίπτερο, "έπιασε" σχεδόν τις 20.000 αναφορές, ενώ κοντά στις 15.000 ήταν οι αναφορές στα ΜΑΤ (με ή άνευ περιπτέρου και νερών).

Τέλος, επειδή έχουμε και μια τρόικα στα πόδια μας, κοντά στις 20.000 ήταν οι αναφορές σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στους εκπροσώπους των αγαπημένων μας δανειστών.

Είχε δουλειά το Monitor αυτή τη βδομάδα...

SIDEBAR,TWITTER,FACEBOOK,SOCIAL MEDIA,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΣΕΙΣΜΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home