Λεωφορεία, δουλειά και μια έκπληξη... μακαρόνι

Deasy @ 18.10.2013
Λεωφορεία, δουλειά και μια έκπληξη... μακαρόνι
Μπλε: #aggeliesergasias Κόκκινο: #MMM_poetry Πράσινο:#replacewordinmovietitlewithkentroaristera (ουφ)

Με την πολύτιμη βοήθεια του sidebar.gr και με κλεφτές ματιές στο αδελφάκι του, το trending.gr, λοξοκοιτάμε προς το γλυκό, χιλιοτραγουδισμένο απόγευμα της Παρασκευής.

Το "χιλιοτραγουδισμένο" δεν μάς ήρθε τυχαία. Η έμπνευση των αρμοδίων να... τεμαχίσουν τον Καβάφη και να βάλουν στίχους ποιημάτων του σχεδόν με τυχαία σειρά στα λεωφορεία ήταν μιας πρώτης τάξεως αφορμή για να ξεσαλώσουν τα ελληνόφωνα κοινωνικά δίκτυα, όπου δημιουργήθηκε το #MMM_poetry (όπου MMM, μέσα μαζικής μεταφοράς). Ελπίζουμε οι έχοντες την ευθύνη για αυτά τα όχι και τόσο πετυχημένα που είδαμε στους δρόμους της πρωτεύουσας να το ξανασκεφτούν, καθώς η απομόνωση ενός στίχου που έχει επιλεγεί με μια λογική που θυμίζει το "αμπεμπαμπλομ τουκιθεμπλομ μπλιμ μπλομ" (αν δεν υπάρχει κάτι πιο σοβαρό από πίσω) δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας. 

Ταυτόχρονα, όμως, να και κάτι που θα χαροποιήσει πολλούς. Το #aggeliesergasias, που ξεκίνησε πριν από περίπου 10 μέρες το ταξίδι του στα social media, ταξιδεύει πολύ καλά και ο μειωμένος αριθμός αναφορών στο τελευταίο διήμερο μπορεί να είναι αποτέλεσμα τυχαίων παραγόντων ή λόγω της επικαιρότητας. Στα μέσα της εβδομάδας που φτάνει στο τέλος της το #aggeliesergasias άγγιξε τις 4.000 αναφορές σε Facebook και twitter. Φυσικά δεν μπορεί να το φτάσει με τίποτα το (διασκεδαστικό και δηκτικό) #MMM_poetry που χθες άγγιξε τις 1.000 αναφορές (στον Καβάφη). 

Είχαμε και μια έκπληξη την εβδομάδα που πέρασε. Ενα hashtag κυριολεκτικά μακαρόνι, το #replacewordinmovietitlewithkentroaristera (ω θεοί τι σκέφτεται ο κόσμος), που δημιουργήθηκε για να σατιρίσει την ανακοίνωση 58 προσωπικοτήτων σχετικά με την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς. Το... μακαρόνι καλούσε τους χρήστες να αντικαταστήσουν μια λέξη στον τίτλο μιας ταινίας με τη λέξη "Κεντροαριστερά". Γράφτηκαν πολλά αριστουργήματα, κυρίως στις 14 του μηνός, όταν το hashtag συγκέντρωσε περισσότερες από 5.000 αναφορές. 

SOCIAL MEDIA,TWITTER,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home