Ταγμένοι στα adventure games

(Πρόβλεψη για το 2012)

Sofia Gkiousou @ 05.01.2012
Ταγμένοι στα adventure games

Δεν έχω ιδέα τι μας πιάνει τους γραφιάδες κάθε Δεκέμβρη και Γενάρη. Στο τέλος του έτους γράφουμε μια ανασκόπηση να μας βρίσκεται και στην αρχή του έτους τις προβλέψεις μας για το 2012. Την ανασκόπηση τη γλίτωσα φέτος (είναι κολλητική) αλλά τις προβλέψεις δε θα τη γλιτώσω. Δηλαδή τη μία πρόβλεψη. Που είναι ευχή αλλά τη λέω πρόβλεψη μπας και ξεκινήσω trend.

Εφόσον έχω κάτσει οκλαδόν στο πάτωμα και γύρω μου πλανάται μια μυρωδιά από λιβάνι (έχω και φωτογραφίες) σας δίνω την πρόβλεψη. Το 2012, τα point and click adventure games θα αναγεννηθούν, θα αυξηθούν, θα παίξουμε επιτέλους έναν τίτλο της προκοπής εμείς τα πεινασμένα παιδιά του Monkey Island και του Myst. Αν εισπνεύσω και λίγο καπνό ακόμα υπάρχει περίπτωση να προβλέψω ότι θα βγει και νέος τίτλος Zork.

Αυτή η φαεινή ιδέα μου ήρθε μέσα στη πλήρη αποχαύνωση των γιορτών, ανάμεσα στο μελομακάρονο και τη βασιλόπιτα. Όταν δηλαδή καθόμουν και χάζευα στο iPad μπας και βρω κανένα παιχνίδι. Όχι πως περίμενα να βρω παλιά καλά παιχνίδια από αυτά για τα οποία έχω γράψει με λατρεία στο παρελθόν σε τούτη τη στήλη. Ούτε είχα υψηλές απαιτήσεις από το App Store. Τα Angry Birds για παράδειγμα, με τα οποία το σύμπαν έχει πάθει έρωτα, εμένα δε μου κάναν κούκου. Παραξενιές που σε πιάνουν στα γεράματα.

Στον καναπέ με κάλτσα πλεχτή λοιπόν ανακάλυψα ότι τα adventure games έχουν αρχίσει και εμφανίζονται στο iPad - που αν το σκεφτείς είναι και το ιδανικό τους σπίτι. Αντί για point and click που είχαμε παλιά τώρα θα έχουμε point and tap.

Τούτα τα adventure που λες - και το εξηγώ γιατί υποπτεύομαι ότι είμαστε πλέον στη γενιά που έχει μεγαλώσει με το Halo - ήταν μια απασχόληση αποκλειστικά μοναχική και είχε γούστο μόνο στον υπολογιστή. Με τις κονσόλες είναι δύσκολη η άσκηση. Είναι ουσιαστικά παιχνίδια όπου ακολουθείς μια ιστορία, ας πούμε ένα μυστήριο, και στην πορεία σου κάθονται διάφορα παζλ που πρέπει να λύσεις. Κάποια χρειάζονται αντικείμενα που πρέπει να μαζέψεις από πριν. Κάποια χρειάζονται να λύσεις ένα γρίφο. Κάποια χρειάζονται να ψάξεις τις λύσεις online γιατί διαφορετικά θα πετάξεις τον υπολογιστή από το παράθυρο.

Τα παιχνίδια αυτά μπορεί κάποτε να μην είχαν ας πούμε καλά γραφικά - κατάσταση που άλλαξε ριζικά την περίοδο που βγήκε το Myst - ή όπλα αλλά είχαν κάτι πολύ βασικό. Σενάριο. Άλλο τώρα να πρέπει να βγάλεις όλο το παιχνίδι για να δεις τί γίνεται παρακάτω κι άλλο να σφάζεις εξωγήινους. Όχι πως κατηγορώ τα shoot em up, έχω περάσει άπειρες ώρες χτυπώντας το πληκτρολόγιο επανειλημμένως μπας και αλλάξω όπλο και καταφέρω να σφαγιάσω το boss.

Και όπως καταλαβαίνεις πολλές σφαγές με το iPad είναι δύσκολες. Τί να πρωτοχτυπήσεις, πώς να αλλάξεις όπλα, πώς να κοιτάξεις αλλού. Αλλά είναι εύκολο με το iPad να περπατήσεις και να μαζέψεις το σπάγκο γιατί μετά πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις για να κρατήσεις ανοιχτή την κατακόμβη όπου ο Αιγύπτιος αρχιερέας έχει κλείσει την ιερή Παρθένα, που ψάχνουν οι Ναίτες, οι οποίοι σκότωσαν τον καλύτερο σου φίλο και προσπαθείς να λύσεις το μυστήριο... κατάλαβες που το πάω.

Έτσι λοιπόν, αφού τελείωσα στο iPad το Broken Sword (σε HD παρακαλώ! μεγαλεία!) και παίζω τώρα το Monkey Island η πρόβλεψη μου είναι εύκολη και χωρίς λιβάνι. Περισσότερα adventure games. Ήρθε η ώρα σας σατανικοί εξωγήινοι.

ADVENTURE GAMES,IPAD,APPLE STORE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home