Μία μάχη κερδισμένη

Deasy @ 27.02.2015
Μία μάχη κερδισμένη

Εμείς δεν χρειάστηκε να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, αλλά στις ΗΠΑ χθες το βράδυ οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες υπέστησαν μία ήττα (αλλά δεν έχασαν τον πόλεμο).

Με το οριακό αποτέλεσμα των 3 ψήφων υπέρ και των 2 κατά η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (η FCC) αποφάσισε υπέρ της δικτυακής ουδετερότητας προκαλώντας:

Την οργή των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών: Η ΑΤ&Τ απειλεί εμμέσως πλην σαφώς με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης. Η Verizon πήγε παραπέρα εκδίδοντας μια ανακοίνωση γραμμένη σε... κώδικα Μορς και, αργότερα, μια άλλη ανακοίνωση σε γραμματοσειρά γραφομηχανής. Πάλι καλά που δεν σκάλισε κανένα μήνυμα σε μαρμάρινη πλάκα.

Τον θυμό των Ρεπουμπλικανών: Μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος συντάχθηκαν με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, θεωρώντας πως η ρύθμιση δεν προάγει την ανάπτυξη του Internet και απειλούν να φέρουν το θέμα στο Κογκρέσο προκειμένου να περιοριστούν οι εξουσίες της FCC.

Την ικανοποίηση του Λευκού Οίκου: Σε γραπτή του δήλωση ο Μπάρακ Ομπάμα ανέφερε πως με την απόφασή της η FCC προστατεύει την καινοτομία. Για τον Ομπάμα σημαντικό ρόλο έπαιξε η κινητοποίηση των πολιτών. "Περισσότεροι από 4 εκατ. άνθρωποι έγραψαν στην FCC υποστηρίζοντας ένα δίκαιο και ανοικτό διαδίκτυο... Σε όλους αυτούς που μετείχαν σε αυτή τη συζήτηση έχω ένα απλό μήνυμα [να τους απευθύνω]: ευχαριστώ".

Τη συγκρατημένη αντίδραση των διαδικτυακών οργανώσεων: Η Electronic Frontier Foundation κάνει λόγο για μικρή νίκη και μάλλον είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα απ' όλους.

Αλλά σίγουρα η χθεσινή απόφαση πρέπει να χαροποιεί όλους τους χρήστες του διαδικτύου. Οι πολέμιοι της διαδικτυακής ουδετερότητας θεωρούν πως το Internet θα αναπτυχθεί με την καθιέρωση "λωρίδων ταχείας κυκλοφορίας" όπου συγκεκριμένης κατηγορίας πληροφορίες θα διακινούνται ταχύτερα από τις υπόλοιπες. Αυτό όμως δεν συνέβη 45 χρόνια, γιατί να συμβεί σήμερα;

FCC,ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home