Η μετοχή κελάηδησε

Deasy @ 08.11.2013
Η μετοχή κελάηδησε

Οι απαισιόδοξοι θα περίμεναν το ντεμπούτο του twitter στον μαγικό κόσμο των χρηματαγορών να συνοδευτεί από ένα... κρώξιμο, καθώς δεν θα ήταν ούτε η τελευταία ούτε η πρώτη περίπτωση εταιρείας από τον κόσμο της τεχνολογίας που θα έκανε πρεμιέρα με στραβοπάτημα.

Το twitter όμως τα πήγε εξαιρετικά καλά. Η αρχική τιμή εισαγωγής των 26 δολαρίων ανά μετοχή αποτέλεσε παρελθόν με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης και έφτασε μια ανάσα από τα 50 δολάρια  (στα 49,45 δολάρια για να είμαστε ακριβείς) για να πέσει σταδιακά και να κλείσει όχι και τόσο μακριά από το υψηλό ημέρας στα 44,9 δολάρια. Εκανε, δηλαδή, ένα άλμα της τάξης του 72,7% μια εξαιρετική απόδοση. 

Με βάση τα όσα έδειξε χθες η Wall Street, η εταιρεία του twitter αξίζει 25 δισ. δολάρια, οπότε αν είσαι χρήστης της υπηρεσίας ξεκίνα με μολύβι και χαρτί να δεις πόσο συνεισφέρουν τα δικά σου τιτιβίσματα στην αξία της εταιρείας. 

Για χάρη της σύγκρισης, η πρεμιέρα του Facebook στην Wall Street, τον Μάιο του 2012 ξεκίνησε με πολλά προβλήματα και τη μετοχή σε πτωτική πορεία να κλείνει στα 38 δολάρια, να φτάνει τον Αύγουστο στα 18 δολάρια  και έκτοτε να ανακάμπτει για να φτάσει χθες να κλείσει στα 47,56 δολάρια. Οχι πως οι δύο εταιρείες είναι απευθείας συγκρίσιμες ούτε από πλευράς εύρους δραστηριοτήτων ούτε από πλευράς χρηστών, αλλά περισσότερο τα λέμε αυτά για να έχεις μια εικόνα του πώς κινείται ο καθένας. 

Φυσικά δεν ξέρουμε αν το twitter θα συνεχίσει τη θεαματική πορεία της πρώτης ημέρας, αλλά το βέβαιο είναι πως η πρεμιέρα του ήταν θετική.

SOCIAL MEDIA,TWITTER,FACEBOOK,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home