Πρόστιμο με έκπτωση στην Microsoft

Μια παλιά ιστορία

Deasy @ 27.06.2012
Πρόστιμο με έκπτωση στην Microsoft

Η προηγούμενη δεκαετία ήταν ιδιαίτερα "φορτωμένη" για το νομικό τμήμα της Microsoft που κλήθηκε να υπερασπιστεί την εταιρεία ενώπιον των αρμοδίων Αρχών σε ΗΠΑ και Ε.Ε. που είχαν απαγγείλει κατηγορίες για μονοπωλιακές πρακτικές.

Στην Ε.Ε. το θέμα έκλεισε το 2004 με ένα συμβιβασμό αλλά τρία χρόνια αργότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε πως η Microsoft δεν είχε πολυ-συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και για το λόγο αυτό φρόντισε να της επιβληθεί ένα πρόστιμο που άγγιζε τα 900 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έκανε αυτό που συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προσέφυγε στα δικαστήρια και σήμερα το πρωί το αρμόδιο τμήμα του Ευρωδικαστηρίου απεφάνθη πως καλώς επιβλήθηκε το πρόστιμο. Ωστόσο έκανε δεκτά κάποια από τα επιχειιρήματα της Microsoft και απλώς μείωσε το ύψος της χρηματικής ποινής και έτσι η Microsoft θα καταβάλει "μόνο" 860 εκατ. ευρώ. Βέβαια η εταιρεία έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση και να φέρει την υπόθεση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο από δικαστικής πλευράς, αλλά στοιχηματίζουμε πως δεν θα καταφέρει και πολλά.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,MICROSOFT,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home