Το τήρησαν το έθιμο της Πρωταπριλιάς αρκετές εταιρείες της ψηφιακής μας καθημερινότητας αλλά αυτή τη φορά η Google του... έδωσε να καταλάβει.
Η Google πρέπει να έχει ανακηρύξει την 1η Απριλίου περίπου ως ημέρα γιορτής, δεν εξηγείται αλλιώς το ότι έβγαλε ούτε λίγο ούτε πολύ τουλάχιστον 10 φάρσες σε διάφορες υπηρεσίες της.
Το 8-bit Google Maps που "γύριζε" τις οθόνες και τους υπολογιστές στη δεκαετία του '80, το Gmail Tap που αντικαθιστούσε το πληκτρολόγιο με δύο μόνο χαρακτήρες (την παύλα και την τελεία του κώδικα Μορς) και το αυτόνομο αυτοκίνητο που -χωρίς οδηγό- θα τρέχει στα ράλι της Nascar ήταν μόνο μερικά από τα πρωταπριλιάτικα της Google. Εμείς ξεχωρίσαμε τη... βελτίωση του Street View για την Αυστραλία, όπου η εταιρεία θα τοποθετούσε -υποτίθεται- κάμερες σε καγκουρό προκειμένου να έχουμε μια συνολική καταγραφή της ηπείρου όπως δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ.
Πέρα από την Google, το Skype παρουσίασε το Skype String, ένα νέο τρόπο επικοινωνίας που βασίζεται στον αξιόπιστο... σπάγκο, το flickr θυμήθηκε τον "κόκκο" των φωτογραφιών των προηγούμενων δεκαετιών, τα ειδησεογραφικά sites έκαναν τις δικές τους φάρσες και το Pirate Bay θυμήθηκε τη χώρα μας, ανακοινώνοντας πως συμφώνησε να... νοικιάσει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας για να πετούν απρόσκοπτα οι ιπτάμενοι servers του.
Σχόλια