Πολιτικοί και Google+

Πολιτικοί και Google+

Μετά τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα χάρη και στο Facebook, η ενασχόληση των πολιτικών με τα social media έγινε ιδιαίτερα έντονη. Οπότε ήταν μάλλον αναμενόμενο να αρχίσουμε να βλέπουμε πολιτικούς να αποκτούν λογαριασμό και στο Google+, το οποίο αποτελεί, ως γνωστόν, και την τελευταία μόδα. Το πιο γνωστό όνομα από πλευράς Ευρώπης που ξέρουμε ότι έχει αποκτήσει λογαριασμό στο Google+ είναι η Nellie Kroes (σ.σ. ποτέ δεν κατάλαβα πως προφέρεται το επώνυμο της για να είμαι ειλικρινής), η Επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Ατζέντα, η οποία αποφάσισε ότι πρέπει να έχει παρουσία και στη νέα social υπηρεσία της Google, πέραν από το Facebook και το Twitter. Σημειωτέον πως γνωστοποίησε την παρουσία της στο Google+ με ένα tweet!

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο μόνος που έχει γίνει γνωστό ότι εισήλθε στο Google+ είναι Νιουτ Γκίνγκριτς. Παλιό και ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος της συντηρητικής πτέρυγας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος θέλει να είναι υποψήφιος για την προεδρία. Και επειδή ο Μπαράκ Ομπάμα ξέρει καλά από την αξιοποίηση των social media, φαίνεται πως αποφάσισε να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα. Το ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Γκίνγκριτς αποφάσισε να αξιοποιήσει το Hangouts, δηλαδή την υπηρεσία ομαδικών video συζητήσεων του Google+. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κάνει συζητήσεις με ομάδες των 10 ατόμων (ο μάξιμουμ αριθμός συμμετεχόντων σε ένα hangout) με θέμα -τι άλλο;- τις πολιτικές εξελίξεις.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, στην αντίληψη μας δεν έχει πέσει ακόμη περίπτωση πολιτικού με λογαριασμό στο Google+. Αν και από τη στιγμή που η Google έχει “ανοίξει” τις εγγραφές στο Google+ μάλλον είναι θέμα χρόνου να δούμε τον πρωθυπουργό να αποκτά παρουσία. Το ερώτημα είναι σε τι κύκλο θα πρέπει να τον τοποθετήσουμε...

GOOGLE PLUS,FACEBOOK,TWITTER,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home