Συσκευή μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρική ενέργεια

Όσο πιο πολύ θα μιλάς, τόσο πιο φορτισμένο θα είναι το κινητό σου...

Deasy @ 09.05.2011
Συσκευή μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρική ενέργεια

Ποια είναι η πιο συνηθισμένη ατάκα σου στο κινητό τηλέφωνο όταν ξεμένεις από μπαταρία; "Κλείνω, κλείνω δεν έχω μπαταρία..." Πως θα σου φαινόταν τώρα να έλεγες ακριβώς το αντίθετο και όσο πιο πολύ μιλάς, τόσο μεγαλύτερη να διατηρείς τη στάθμη της μπαταρίας του κινητού;

Μια τέτοια συσκευή η οποία μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρική ενέργεια, φαίνεται ότι έχουν επινοήσει επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της dailymail.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η συγκεκριμένη συσκευή προσφέρει τη δυνατότητα επαναφορτισμού των κινητών τηλεφώνων μιλώντας σ' αυτά, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της ομιλίας, τόσο μεγαλύτερα είναι τα επίπεδα επαναφορτισμού. Αντίστοιχα, αναφέρεται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα φορητά music players, εφόσον αυτός που τα χρησιμοποιεί τραγουδάει τα τραγούδια που ακούει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σεούλ, Dr Sang-Woo Kim, όπως ακριβώς είναι δυνατή η μετατροπή ηλεκτρικών σημάτων σε ήχο, έτσι είναι δυνατή η μετατροπή του ήχου σε πηγή ηλεκτρικής ενέργειας," προσθέτοντας ότι "ο ήχος που υπάρχει στην καθημερινή μας ζωή και στο περιβάλλον που ζούμε είχε αγνοηθεί έως τώρα ως μια τέτοια πηγή." 

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,ΜΠΑΤΑΡΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home