LG G3 review

Ανεβαίνοντας επίπεδο

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: με το G2 η LG Electronics ανέβηκε πολύ στην εκτίμηση των hard core χρηστών κινητών τηλεφώνων. Παράλληλα, όμως, προσέλκυσε και πολλούς καταναλωτές που απλώς αναζητούσαν μία κορυφαία συσκευή με όμορφο σχεδιασμό σε τιμή καλύτερη από του ανταγωνισμού. Τώρα, με το G3 η κορεατική εταιρεία ανεβαίνει ένα επίπεδο και πρακτικά η νέα «ναυαρχίδα» της πετάει το γάντι στον ανταγωνισμό καθώς προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμός τιμής προς επιδόσεις σε ένα όμορφο από σχεδιαστικής πλευράς πακέτο.

Είχα το G3 για περίπου μία εβδομάδα στα χέρια μου και έχοντας χρησιμοποιήσει για πολλούς μήνες το G2, ειλικρινά πιστεύω ότι οι βελτιώσεις είναι τέτοιες που σε κάνουν να θες να πας να το αγοράσεις. Άλλωστε, η τιμή είναι στα ίδια επίπεδα με το G2, καθώς η βασική έκδοση των 16 GB σε αποθηκευτικό χώρο κοστίζει 599 ευρώ. Η έκδοση με τα 32 GB –και τα 3 GB μνήμης- είναι στα 649 ευρώ και η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αξίζει τον κόπο να δώσεις επιπλέον 50 ευρώ για να πάρεις την κορυφαία έκδοση του G3.

Όμως, το πιο σημαντικό είναι πως οι σχεδιαστές της κορεατικής εταιρείας αποφάσισαν να ακούσουν τους αγοραστές του G2, οι οποίοι είχαν ένα παράπονο: τα 16 GB αποθηκευτικού χώρου δεν φθάνουν αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για επέκταση μέσω μίας θύρας microSD. Η απάντηση ήρθε στο G3, όπου υπάρχει θύρα για κάρτα microSD και επιπλέον η μπαταρία είναι αποσπώμενη. Ο χώρος για τη microSD βρέθηκε γιατί πολύ απλά μεγάλωσε η οθόνη που είναι τώρα στις 5,5 ίντσες. Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι Κορεάτες είπαν ότι πρέπει να εντυπωσιάσουν λίγο παραπάνω οπότε αποφάσισαν ότι η οθόνη θα πρέπει να είναι Quad-HD με ανάλυση 2560x1440 pixels. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Άκρως εντυπωσιακή εικόνα.


Σε χρήση

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι γενικώς σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά το ζητούμενο είναι τι γίνεται όταν το χρησιμοποιείς, το οποίο είναι και το ζητούμενο. Κατ’ αρχήν, είναι από τις συσκευές που ξεχωρίζουν από σχεδιαστικής απόψεως. Δεν είναι μικρό, αλλά είναι κομψό και γενικώς προσελκύει τα βλέμματα. Σε σχέση με το G2 αλλά και τον υπάρχον ανταγωνισμό, το G3 δείχνει πιο στιβαρό και «σοβαρό» και αυτό μάλλον θα εκτιμηθεί από πολλούς ενδιαφερόμενους αγοραστές της συσκευής.

Με δυσκόλεψε να βρω που πρέπει να βάλω τη SIM κάρτα, αλλά τελικώς τα κατάφερα, όπως πέτυχα να τοποθετήσω και την microSD κάρτα.

Η προσθήκη της microSD ήταν πολύ σημαντική καθώς πρακτικά μπορούσα να έχω μαζί μου αρκετό video περιεχόμενο για να βλέπω στον ελεύθερο χρόνο μου. Η οθόνη, όπως είπαμε και πιο πάνω, είναι και μεγάλη και εντυπωσιακή και ειλικρινά το G3 είναι από τις συσκευές που καθιστούν περιττό το tablet!

Η πλοήγηση είναι γρήγορη αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο δεδομένου ότι έχουμε έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,5 Ghz. Ενδεχομένως, να ήταν και πιο γρήγορη αν δεν υπήρχαν ουκ ολίγα apps που έχει προεγκαταστήσει η LG στη νέα «ναυαρχίδα» της και είναι πιθανό να ενοχλούν κάποιους. Εμένα, αυτό που με ενόχλησε ήταν το Knock Code, το οποίο προσφέρει πολύ υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Γενικότερα, μου αρέσει πολύ ότι με ένα διπλό χτύπημα (knock) ανοίγει ή κλείνει η οθόνη. Στο Knock Code πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα χτυπήματα –που τα έχεις ορίσει εσύ- για να ξεκλειδώσει. Το έβαλα και ύστερα από 2 ώρες το απενεργοποίησα γιατί είναι εκνευριστικό ότι πρέπει να βάζεις τον κωδικό διαρκώς. (Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και με τον κωδικό ξεκλειδώματος στο iPad παρεπιμπτόντως).

 

Από εφαρμογές πάμε καλά

Γενικώς, η LG επέλεξε το δρόμο της εγκατάστασης αρκετών «έξυπνων» εφαρμογών. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί «οδηγοί» που σε καθοδηγούν και εφαρμογές όπως το G Health –δεν νομίζω ότι χρειάζεται να περιγράψω τι είναι- είναι χρήσιμες. Όπως και το Smart Notice που είναι πραγματικά έξυπνος προσωπικός βοηθός, καθώς κάνει προτάσεις με βάση τη συμπεριφορά του χρήστη! Πολύ έξυπνο και πρακτικό θα έλεγα και γενικώς μου φάνηκε χρήσιμο.

Υπάρχουν και τα Smart Tips, τα οποία είναι μεν χρήσιμα, αλλά σε κάποια σημείο φθάνουν να είναι και ολίγον εκνευριστικά, ιδίως όταν έχεις μάθει σχετικά καλά να χρησιμοποιείς τη συσκευή.

Το πιο χρήσιμο, όμως, είναι το Smart Keyboard, όπου η συσκευή καταλαβαίνει τη γλώσσα και προσαρμόζεται, διορθώνει τα λάθη σου, ενώ μεγαλώνουν τα πλήκτρα όταν αυτό απαιτείται, βοηθώντας πολύ στην επιτάχυνση της πληκτρολόγησης. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη οθόνη, μπορείς να γράψεις και σχετικά μεγάλα κείμενα όπως το άρθρο που διαβάζετε αυτή τη στιγμή.

 

Κάμερα

Ένα από τα μεγάλα ατού του G3 είναι η κάμερα του. Η ανάλυση είναι στα 13 megapixel αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Η λειτουργία του laser focus έχει ως αποτέλεσμα να μπορείς να ζουμάρεις απίστευτα γρήγορα και να τραβάς φωτογραφίες με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια. Γενικώς, στο κομμάτι της φωτογραφίας το G3 ανεβαίνει αρκετά επίπεδα, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι η LG έδωσαν βάρος στις selfie που αποτελούν τη νέα «μανία». Έτσι, η εναλλαγή μεταξύ της εμπρόσθιας και της οπίσθιας κάμερας γίνεται πολύ απλά με το πέρασμα του δαχτύλου! Επιπλέον, όταν λειτουργεί η εμπρόσθια κάμερα, άρα πάμε για selfie η εφαρμογή της κάμερας περιορίζεται περίπου στα 2/3 της οθόνης και το υπόλοιπο λειτουργεί προκειμένου να υπάρχει αρκετός φωτισμός και η selfie να τραβηχθεί σε καλύτερη ποιότητα. Ένα απλό κολπάκι θα έλεγα που έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Αντέχει;

Η μπαταρία έχει την ίδια χωρητικότητα με εκείνη στο G2, δηλαδή φθάνει στα 3000 mAh. Ακόμη και με βαριά χρήση, δύσκολα θα αναζητήσετε μία φορητή επαναφορτιζόμενη μπαταρία μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Για να είμαι ειλικρινής, το G2 μου φάνηκε να έχει καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά γενικότερα το G3 στέκεται πολύ καλά απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

Να το πάρω;

Το LG G3 είναι από τις συσκευές που δεν θα τις χαρακτήριζε κάποιος προσιτή. Ξεκινά άλλωστε από τα 599 ευρώ. Γι’ αυτά που προσφέρει, όμως, και σε σχέση με τον υπάρχον ανταγωνισμό, η τιμή είναι καλή. Όπως είναι καλή και για όποιον αναζητά ένα κορυφαίο smartphone που να του επιτρέψει να σταματήσει να χρησιμοποιεί tablet και να μπορεί να συνδυάζει επαγγελματική αλλά και προσωπική χρήση. Αν είναι το καλύτερο Android smartphone αυτή τη στιγμή; Δύσκολη η απάντηση, δεδομένου ότι υπάρχουν και πολλοί προσωπικά κριτήρια. Αλλά, το μόνο βέβαιο είναι πως είναι πολύ ψηλά στην κατάταξη των high end smartphones.

LG G3,SMARTPHONES,ANDROID,LG ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home