Εγγύηση η ψηφιακή τεχνολογία για την επαγγελματική αποκατάσταση

Το μέλλον είναι ήδη εδώ.

Deasy @ 04.08.2017
Εγγύηση η ψηφιακή τεχνολογία για την επαγγελματική αποκατάσταση

Με την 4η βιομηχανική επανάσταση να αλλάζει τα δεδομένα της παραγωγικής διαδικασίας και να επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που οι ανεπτυγμένες οικονομίες κινούνται και αναπτύσσονται, οι δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών αποτελούν ουσιαστικό κριτήριο επιτυχίας. Σύμφωνα μάλιστα με την ετήσια έκθεση του World Economic Forum για τα «Επαγγέλματα του Μέλλοντος», στα επόμενα 5 χρόνια 2.000.000 επιπλέον θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για τους εργαζόμενους στην ψηφιακή τεχνολογία.

Μέχρι το 2020, τομείς όπως το Internet of Things, Artificial Intelligence, διαχείριση data και advanced analytics αναμένεται να μεταλλάξουν το σύνολο της επιχειρηματικότητας, δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα.

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ουσιαστικό ρόλο στη νέα οικονομία την ώρα που αυτή δημιουργείται καλούνται να δώσουν τα εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών που οργανώνουν έγκριτα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ανά τον κόσμο. Προγράμματα σπουδών που συνδέουν τη θεωρία με την πρακτική εξάσκηση και την Ακαδημαϊκή γνώση με την εφαρμοσμένη επιχειρηματικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ως προς αυτό αποτελεί το νέο 4-ετές πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που οδηγεί στο πτυχίο (BSc Degree) Microsoft® Information Systems/Web Technologies.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την Microsoft, η οποία οδήγησε και στην ίδρυση του Κέντρου Καινοτομίας Microsoft (MIC), μοναδικού στην Κύπρο και ενός από τα 110 ανά τον κόσμο.

Στόχος του η προετοιμασία της νέας γενιάς αποφοίτων ώστε να μπορούν ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση της αγοράς εργασίας για Αναλυτές Συστημάτων, Σχεδιαστές Λογισμικού, Σχεδιαστές Ιστοσελίδων, Διαχειριστές Βάσεων Δεδομένων, Αναλυτές Δεδομένων, Σύμβουλους Πληροφορικής, και άλλους επαγγελματίες του τομέα της Τεχνολογίας των Πληροφοριών.

Χάρη στη συνεργασία με τον παγκόσμιο κολοσσό, μαζί με το πτυχίο Microsoft® Information Systems/ Web Technologies, οι φοιτητές αποκτούν την Πιστοποίηση Microsoft Technology Associate (MTA). Ένα πρόσθετο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προσόν για την επαγγελματική αποκατάσταση στην αγορά εργασίας της Πληροφορικής και των Τεχνολογιών Διαδικτύου.

Το πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο τόσο με το Κέντρο Καινοτομίας Microsoft που λειτουργεί εντός του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, όσο και με τους Οργανισμούς-Εταίρους του Κέντρου, ώστε να διασφαλίζεται η τοποθέτηση των φοιτητών σε προγράμματα πρακτικής άσκησης με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας πριν την αποφοίτησή τους. Παράλληλα, η χρήση της Αγγλικής για τη διδασκαλία του προγράμματος διευκολύνει στην ενσωμάτωση των φοιτητών στον κλάδο και στην στόχευση για εργασία σε μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ήδη το 78% των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εργάζονται στον τομέα των σπουδών τους όσον αφορά την Κυπριακή αγορά.

Ούτε, βέβαια, είναι τυχαίο το ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέλος του μεγαλύτερου Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, έχει αξιολογηθεί από τον QS TOP Universities (QS Stars™) με τον υψηλότερο δείκτη «5 Αστέρια» στους τομείς της Διδασκαλίας, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης και της Προσβασιμότητας/Στήριξης των φοιτητών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home