TCL NXTPAPER: η καινοτόμα τεχνολογία της TCL που προστατεύει τα μάτια μας

Advertorial @ 30.10.2023
TCL NXTPAPER: η καινοτόμα τεχνολογία της TCL που προστατεύει τα μάτια μας

Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλώνει η συζήτηση και ο προβληματισμός σχετικά με την έκθεσή μας στο επιβλαβές μπλε φως. Μπορεί η μεγαλύτερη πηγή μπλε φωτός να είναι ο ήλιος, αλλά επιβλαβές μπλε φως εκπέμπεται από οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεις, smartphones και tablets, δηλαδή συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Και αυτός ο τύπος έκθεσής μας είναι εκείνος που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, λόγω της πολύ κοντινής απόστασης των οθονών από τα μάτια μας, του χρόνου που τις χρησιμοποιούμε και βέβαια του σωρευτικού αντίκτυπου που μπορεί να έχει αυτή η καθημερινή χρήση.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ το 46% των κατόχων smartphones δήλωσαν ότι το χρησιμοποιούν για 5-6 ώρες την ημέρα, ενώ ένα ακόμα σημαντικό ποσοστό (11%) δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τη συσκευή του για περισσότερες από 7 ώρες καθημερινά.

Η αύξηση της έκθεσης στο επιβλαβές μπλε φως έχει συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε ψηφιακή καταπόνηση των ματιών, γνωστό και ως σύνδρομο όρασης υπολογιστή, που χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως ξηροφθαλμία, πονοκέφαλο και θολή όραση. Πιο σοβαρά, μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια κύρια αιτία απώλειας όρασης. Επιπρόσθετα, το μπλε φως επηρεάζει το σωματικό μας ρολόι, που ρυθμίζει τον ύπνο, οπότε η υπερβολική έκθεση, ιδιαίτερα το βράδυ, μπορεί να διαταράξει τα πρότυπα του ύπνου μας. Οδηγώντας σε μειωμένη ποιότητα και άλλα σχετικά προβλήματα υγείας.

 

Η τεχνολογία TCL NEXTPARER είναι μια ολοκληρωμένη λύση για το ζήτημα της υγείας των ματιών

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι προφανές ότι καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικό να εμφανιστούν τεχνολογίες οθόνης που να μετριάζουν αυτές τις επιπτώσεις και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το ζήτημα της υγείας των ματιών μας και όχι μόνο. Ιδιαίτερα καθώς ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο συνδεδεμένος και η επαφή και έκθεσή μας σε οθόνες συμβαίνει σε όλο και περισσότερες συσκευές, ακόμα και σε ψυγεία ή πλυντήρια.

Την ώρα που αρκετοί κατασκευαστές περιορίζονται μόνο σε ενημερώσεις για το χρόνο που χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας καθημερινά, ως ένα είδος προληπτικού μέτρου, η TCL αντιμετωπίζει πιο δραστικά το ζήτημα των επιπτώσεων αναπτύσσοντας εσωτερικά την τεχνολογία NXTPAPER. Μια τεχνολογία software και hardware που εισάγει μια νέα προσέγγιση στη διαχείριση του φωτός στις οθόνες, χωρίς να διακυβεύεται η οπτική ποιότητα και να θυσιάζεται η εμπειρία των χρηστών. Μια ολοκληρωμένη λύση, πολύ πιο πάνω από τα TÜV standards, που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει την ανάγκη για παρατεταμένη χρήση της οθόνης στον σύγχρονο κόσμο, με τον μετριασμό των επιβλαβών εκπομπών μπλε φωτός και την ελαχιστοποίηση της αντανάκλασης, προσφέροντας μια πιο άνετη εμπειρία θέασης, χωρίς συμβιβασμούς στις δυνατότητες απόδοσης της οθόνης.

Ειδικότερα, στον πυρήνα της τεχνολογίας TCL NXTPAPER βρίσκεται η ακριβής ρύθμιση του φάσματος μπλε φωτός LED, επιτρέποντας να παραμένει στο εύρος της ασφαλέστερης ζώνης (457 έως 462,5 nm) και μειώνοντας τις επιβλαβές εκπομπές έως και 61%. Παράλληλα, αποτρέπει το ανεπιθύμητο «κιτρίνισμα», διατηρώντας τη φυσική χρωματική τονικότητα και την οπτική ακεραιότητά της.

Εκτός από τη διαχείριση φωτός, η τεχνολογία TCL NXTPAPER ενσωματώνει επίσης ένα στρώμα υλικού με αντιθαμβωτικές δυνατότητες, που μειώνει σημαντικά την αντανάκλαση, εξασφαλίζοντας βέλτιστη αναγνωσιμότητα ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού, ακόμα και στα πιο φωτεινά περιβάλλοντα. Παράλληλα, το ματ φινίρισμά της δεν αφήνει δαχτυλικά αποτυπώματα και ενισχύει την αίσθηση αφής που μοιάζει με χαρτί. Έτσι, η ανάγνωση ενός e-book με ένα TCL NXTPARER smartphone ή tablet σε οποιαδήποτε συνθήκη, ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου γίνεται άνετα, χωρίς να καταπονούνται αδικαιολόγητα τα μάτια μας.

Η οθόνη με TCL NXTPAPER τεχνολογία προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος, παράγοντας την πιο κατάλληλη θερμοκρασία χρώματος για ξεκούραστη προβολή, ενώ σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού πριν τον ύπνο παράγει χαμηλή φωτεινότητα για βελτιωμένη άνεση των ματιών.

Ήδη η τεχνολογία TCL NXTPAPER είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα laptops και tablets της TCL, με τελευταίο παράδειγμα το TCL NXTPAPER 11, ενώ τα TCL 40 NXTPAPER και 40 NXTPAPER 5G αποτελούν πλέον τα πρώτα smartphones που την ενσωματώνουν. Όλες οι παραπάνω συσκευές είναι διαθέσιμες και στην ελληνική αγορά.

Η τεχνολογία TCL NXTPAPER συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη πιο ασφαλών -για τα μάτια μας- οθονών, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση του μπλε φωτός και της λάμψης με ολοκληρωμένο τρόπο. Μια προσέγγιση, που εξασφαλίζει στους χρήστες οθόνες που προσφέρουν εμπειρία υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα καλύπτει και το φλέγον ζήτημα της υγείας των ματιών μας.

TCL NXTPAPER,TCL NXTPAPER 11,TCL 40 NXTPAPER,TCL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home