Θες να στείλεις δορυφόρο στο διάστημα; Κλείσε θέση online στην SpaceX

Deasy @ 07.02.2020
Θες να στείλεις δορυφόρο στο διάστημα; Κλείσε θέση online στην SpaceX

Μπορείς να κλείσεις online δωμάτιο σε ξενοδοχείο, να νοικιάσεις αυτοκίνητο ή να αγοράσεις αεροπορικό εισιτήριο. Τώρα μπορείς να κλείσεις θέση online και για να στείλεις κάποιο δορυφόρο στο διάστημα.

Η SpaceX ενεργοποίησε πριν από μερικές ημέρες το rideshare πρόγραμμά της, που επιτρέπει σε εταιρείες που διαχειρίζονται μικρούς δορυφόρους να μοιραστούν το κόστος μιας αποστολής στο διάστημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SpaceX ενεργοποιεί ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα. Όμως το φετινό έχει μια σημαντική διαφορά. Το κόστος για την κράτηση θέσης ξεκινάει από μόλις 1 εκατομμύριο δολάρια, όταν πέρυσι ήταν το διπλάσιο. Στην τιμή αυτή κάποια εταιρεία μπορεί να κλείσει θέση για φορτίο έως 200 κιλά και αφορά δορυφόρους που τίθενται σε ηλιοσύγχρονη τροχιά (sun-synchronous orbit, το είδος τροχιάς κατά το οποίο ο δορυφόρος περνάει πάνω από κάθε σημείο της Γης την ίδια ώρα κάθε μέρα).

Στη σχετική σελίδα της SpaceX κάθε εταιρεία που ενδιαφέρεται μπορεί να επιλέξει την πτήση/αποστολή που την ενδιαφέρει και να περάσει το βάρος του φορτίου που θέλει να μεταφέρει στο διάστημα για να δει άμεσα το κόστος της υπηρεσίας.

SpaceX,ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home