Jeff Bezos: ο πιο γρήγορος δρόμος για τον Άρη περνάει από τη Σελήνη

Jeff Bezos: ο πιο γρήγορος δρόμος για τον Άρη περνάει από τη Σελήνη
Στιγμιότυπο από την προετοιμασία προηγούμενης διαστημικής αποστολής της Blue Origin.

Jeff Bezos (o ιδρυτής της Amazon αλλά και της εταιρείας διαστήματος Blue Origin) και Elon Musk (ιδρυτής της SpaceX) έχουν υψηλές βλέψεις για τα σχέδιά τους στην εξερεύνηση του διαστήματος. Αλλά όπως φαίνεται έχουν διαφορετικές προτεραιότητες.

Είναι γνωστή η «βιασύνη» που δείχνει ο Elon Musk για την κατάκτηση του πλανήτη Άρη, με την εταιρεία του να έχει παρουσιάσει από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς το πρώτο σκάφος που προορίζεται να κάνει την πρώτη αποστολή στον κόκκινο πλανήτη το 2024!

Όμως ο Jeff Bezos δεν δείχνει το ίδιο βιαστικός θεωρώντας ότι για να φθάσει ο άνθρωπος στην κατάκτηση του Άρη πρέπει προηγουμένως να έχει κατακτήσει τη Σελήνη. Μιλώντας σε συνέδριο την προηγούμενη Τετάρτη, ο Jeff Bezos ανέφερε ότι η υλοποίηση ενός είδους μόνιμης εγκατάστασης στο φεγγάρι από τον άνθρωπο είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για το μεγάλο στόχο, τον Άρη. Ρίχνοντας προφανώς ένα «καρφάκι» προς τον Elon Musk, σημείωσε ότι είναι αυταπάτη η παράλειψη αυτού του βήματος.

«Αυτό που πραγματικά ελπίζω είναι να επιμείνουμε στο να επιστρέψουμε στο φεγγάρι, αυτή τη φορά για να μείνουμε, γιατί αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φθάσουμε στον Άρη. Είναι μια ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα. Σαγηνευτική αλλά λάθος κίνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της Amazon.

JEFF BEZOS,ELON MUSK,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,BLUE ORIGIN,SpaceX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home