"Έρχονται προϊόντα για όλους με Windows 8"

O επικεφαλής των Windows στην Microsoft Ελλάς, Μάριος Ίσαρης μας "μυεί" στις δυνατότητες και τα μυστικά των νέων Windows 8.

'Έρχονται προϊόντα για όλους με Windows 8'

Στην πιο ριζοσπαστική φάση της εξέλιξής τους μπήκαν εδώ και μερικούς μήνες τα Windows, με τη νέα έκδοσή τους, Windows 8, που επιχειρεί να περάσει ένα νέο περιβάλλον χρήσης, πιο σύγχρονο και σε ένα βαθμό καθοδηγούμενο από τις προηγούμενες εξελίξεις στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και των φορητών συσκευών. Με το νέο της λειτουργικό η Microsoft επιχειρεί να «ενοποιήσει» το περιβάλλον χρήσης σε όλη την αλυσίδα των συσκευών που χρησιμοποιούμε: PC, laptops, tablets, smartphones.

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής τους, υπήρχαν, όπως ήταν αναμενόμενο και αρνητικές κριτικές.Άλλωστε, η Microsoft είναι μία από τις εταιρείες που λόγω μεγέθους και επιρροής αποτελούσε πάντα εύκολο «στόχο». Σε ένα βαθμό η άρνηση αυτή βρίσκει σύμμαχο τη δύναμη της συνήθειας του καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να αλληλεπιδρά με έναν εντελώς νέο τρόπο με τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Απόψεις τύπου «δεν θέλω να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο δούλευα στα Windows 7» έχουν ακουστεί πάρα πολλές φορές, παρά το γεγονός ότι «τα Windows 8 σου δίνουν και την επιλογή να μην αλλάξεις τίποτα από το παρελθόν», όπως μας υπενθύμισε ο Μάριος Ίσαρης, Windows BG Lead της Microsoft Ελλάς, στη συνάντηση που είχαμε μαζί του πριν λίγες μέρες. Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι η πορεία μετάβασης από το ένα λειτουργικό στο άλλο δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και για το σκοπό αυτό άλλωστε «η εταιρεία στους πρώτους αυτούς μήνες δαπανάει πολλούς πόρους ώστε να εκπαιδεύσει τόσο τους ανθρώπους των αλυσίδων καταστημάτων όσο και τους τελικούς καταναλωτές».

Στη συνάντηση με το deasy, ο κ. Ίσαρης ήρθε «εξοπλισμένος» με δύο συσκευές με Windows 8 για να μας μυήσει σε αρκετά από τα μυστικά του νέου λειτουργικού και να διαπιστώσουμε και εμείς με τη σειρά μας ότι ναι χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε με το PC αλλά αυτό γίνεται για να βελτιωθεί η εμπειρία μας μαζί τους. Πέρα από τα γνωστά ορθογώνια εικονίδια της πρώτης οθόνης (γνωστά και live tiles) μέσω των οποίων αποκτούμε πρόσβαση άμεσα σε λειτουργίες που επιθυμούμε, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η αναζήτηση αρχείων στη συσκευή που χρησιμοποιούμε αλλά και πληροφορίας στο Internet, το πόσο εύκολα μετακινούμαστε από τη μία λειτουργία στην άλλη και πολλά ακόμη είναι στοιχεία που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Στα συν βέβαια είναι η δυνατότητα που έχουμε με μία κίνηση να μεταβούμε σε περιβάλλον αντίστοιχο των Windows 7. «Χαρακτηριστικό που το ευρύ κοινό δεν το γνωρίζει», όπως μας ανέφερε ο κ. Ίσαρης.  Άρα η εκμάθηση και η μύησή μας στα μυστικά του νέου λειτουργικού μπορεί να έρθει σταδιακά, αφού στον ελεύθερο χρόνο μας, μπορούμε να μεταβαίνουμε στο νέο περιβάλλον για να το γνωρίσουμε καλύτερα. Το σημαντικότερο στοιχείο των Windows 8 σε επίπεδο εμπειρίας (κάτι που το έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν) αλλά το διαπιστώσαμε και στη συνάντηση είναι το πόσο εύκολα συγχρονίζει το νέο λειτουργικό με το cloud και όλους τους λογαριασμούς μας online και σε social media. Σαν «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται και η σπιρτάδα του, καθώς όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ίσαρης «αυτό συμβαίνει γιατί για κάθε μας επιλογή το λειτουργικό διαβάζει λιγότερες γραμμές κώδικα σε σχέση με τις παλαιότερες εκδόσεις» μας.

Στους πρώτους μήνες διάθεσης των Windows 8 στην ελληνική αγορά, η εταιρεία προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει αρκετές ευκαιρίες απόκτησής τους σε καλύτερη τιμή. Μην ξεχνάμε ότι όσοι αγόρασαν καινούργιο PC από το καλοκαίρι και μετά, έχουν τη δυνατότητα να περάσουν στη νέα έκδοση (κατεβάζοντάς τα) με περίπου 15 ευρώ, ενώ αντίστοιχη είναι και η online προσφορά για τα Windows 8 Pro (κοστίζουν μόλις 30 ευρώ) που τρέχει μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου και αφορά τους χρήστες παλαιότερων συστημάτων. Αν από την άλλη πλευρά θέλεις να τα εγκαταστήσεις με τον παραδοσιακό τρόπο (μέσω DVD), μπορείς να τα αποκτήσεις, πάλι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, με 59,99 από τα καταστήματα που συμμετέχουν στην προσφορά. Για να έχεις μία εικόνα, η τελική τιμή των Windows θα κυμαίνεται κοντά στα 150 ευρώ με την έκδοση Pro να κοστίζει περίπου 50 ευρώ επιπλέον.

Μία ουσιαστική παράμετρος για την υιοθέτηση των Windows 8 είναι και η είσοδος νέων προϊόντων σε επίπεδο ηλεκτρονικών υπολογιστών (φορητών και desktop) αλλά και tablets. Άλλωστε, αυτά τα νέα προϊόντα είναι και εκείνα που εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες του νέου λειτουργικού, ιδιαίτερα χάρη στην οθόνη αφής που διαθέτουν. Στην παρούσα φάση, παρότι ο ρυθμός εισόδου τους στην αγορά, είναι σχετικά ικανοποιητικός, το βασικότερο πρόβλημα έγκειται στην τιμή τους, η οποία ιδιαίτερα για την ελληνική αγορά, έρχεται σε αναντιστοιχία με τις αγοραστικές δυνατότητες μιας μεγάλης μερίδας του καταναλωτικού κοινού. Όμως και εδώ, ο κ. Ίσαρης είναι καθησυχαστικός, καθώς όπως μας ανέφερε «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα δούμε φορητούς υπολογιστές με Windows 8 σε αρκετά χαμηλότερες τιμές, ακόμα και στην περιοχή των 500 ευρώ». Σύντομα λοιπόν θα καλύπτονται οι ανάγκες όλων των στρωμμάτων της αγοράς.

WINDOWS 8,NOTEBOOKS,TABLETS,DESKTOP PC,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home