Intel: στο επίκεντρο ο χρήστης το 2013

Deasy @ 14.01.2013

«Χρονιά του καταναλωτή» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2013 όσον αφορά το χώρο των προσωπικών υπολογιστών. Αν και όπως σημείωνε σε πολλά της σημείας της συζήτησης που είχε με τους συντάκτες του deasy.gr αναφορικά με τις τάσεις στο χώρο της πληροφορικής για το 2013, ο Νίκος Παναγιωτίδης, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Intel Hellas, η έννοια του προσωπικού υπολογιστή είναι πλέον διαφορετική σε σχέση με το κλασικό μοτίβο σχεδιασμού ενός PC που έχουμε συνηθίσει.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, αυτό που έχει αρχίσει να αλλάζει είναι ότι πλέον ο καταναλωτής χρησιμοποιεί πολλές και διαφορετικές συσκευές, οπότε μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να αναφερόμαστε σε αυτό που στα αγγλικά αποκαλείται client devices. Και επιπλέον ο καταναλωτής έχει αρχίσει να είναι εκείνος που καθορίζει τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά των συσκευών. Κάτι που σημαίνει ότι ο κάθε χρήστης θα επιλέγει το είδος του μηχανήματος που θα χρησιμοποιεί με βάση τις ανάγκες του, ενώ πλέον διευρύνονται σημαντικά οι επιλογές του. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πλέον διαθέσιμα τόσο «κανονικοί» προσωπικοί υπολογιστές, tablets με δυνατότητα dock σε ένα πληκτρολόγιο ή laptops όπου το πληκτρολόγιο μπορεί να βγει και το μηχάνημα να μετατρέπει σε tablet, όπως και συσκευές με συρόμενες οθόνες!

«Το 2013 θα είναι η χρονιά που θα δούμε τις πρώτες αλλαγές που φέρνει το perceptional computing» σημείωσε το στέλεχος της Intel. Το perceptional computing είναι ουσιαστικά το μοντέλο λειτουργίας ενός μηχανήματος, το οποίο «αναγνωρίζει» τον χρήστη και προσαρμόζεται ανάλογα. Τέτοιου είδους δυνατότητες αναμένεται να είναι διαθέσιμες στην επόμενη γενιά των ultrabooks, η οποία αναμένεται σχετικά σύντομα.

Όσον αφορά στα ultrabooks, ο κ. Παναγιωτίδης ανέφερε ότι μέσα στο 2013 θα δούμε την επόμενη γενιά επεξεργαστών για φορητά μηχανήματα της Intel, όπου η έμφαση δίνεται στην αντοχή της μπαταρίας και ο στόχος είναι ο υπολογιστής να μπορεί να λειτουργεί για τουλάχιστον 9 ώρες!

Μία ακόμη βασική τάση για το 2013 είναι οι οθόνες αφής. «Η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών που θα είναι διαθέσιμες μέσα στο 2013 θα βασίζονται στην αφή» τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης, προσθέτοντας πάντως ότι περιμένει να δει και πιο προσιτά μηχανήματα με οθόνες αφής.

DESKTOP PC,LAPTOP,NOTEBOOKS,ULTRABOOKS,ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ,INTEL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home