Προβλήματα για Uber και Taxibeat

Προβλήματα για Uber και Taxibeat

Σε μερική αναστολή της λειτουργίας της στην Ελλάδα έχει μπει τις τελευταίες ημέρες η Uber, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα δρομολόγησης των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με πιστωτικές κάρτες, εξαιτίας των capital controls που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας.

Ενδεικτική των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι η σημερινή της ανακοίνωση που στάλθηκε στη βάση πελατών της στην Ελλάδα:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών της Uber δεν μπορεί να δεχτεί αυτή τη στιγμή πληρωμές από τις περισσότερες κάρτες Ελληνικών τραπεζών. Οι κάρτες εξωτερικού γίνονται δεκτές κανονικά.

Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να λύσουμε το πρόβλημα και θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε νεότερα.»

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας στον οποίο απευθύνθηκε το deasy χθες.

Αν και στην παραπάνω ανακοίνωση δεν αναφέρεται πιθανολογούμε ότι όσοι διαθέτουν ήδη χρήματα στο πορτοφόλι του PayPal μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανονικά την εφαρμογή και να πραγματοποιήσουν τη συναλλαγή με τα συνεργαζόμενα ταξί.

 

Η περίπτωση του Taxibeat

Σχεδόν αντίστοιχα προβλήματα κατά τη χρησιμοποίηση των πιστωτικών καρτών αντιμετωπίζουν και οι χρήστες του Taxibeat, τα οποία προκύπτουν λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία που πραγματοποιεί την εκκαθάριση των συναλλαγών βρίσκεται στο εξωτερικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το «ηλεκτρονικό χρήμα να φεύγει προσωρινά στο εξωτερικό και να επιστρέφει μετά την εκκαθάρισή του στην Ελλάδα». Τα προβλήματα στο Taxibeat ξεκίνησαν να εμφανίζονται ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, λύθηκαν πρόσκαιρα μετά από προσπάθειες της ελληνικής εταιρείας, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται και πάλι σε μια μερίδα των χρηστών της εφαρμογής που χρησιμοποιούν κάρτες ελληνικών τραπεζών. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι η βεβιασμένη εφαρμογή των ελέγχων κεφαλαίων είχε ως αποτέλεσμα να μην προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο για ελληνικές εταιρείες, όπως το Taxibeat, που χρησιμοποιούν εκκαθαριστή από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Taxibeat έκανε προσπάθειες ώστε να βρει ελληνική εταιρεία για την εκκαθάριση των συναλλαγών της, όμως η προσωρινή επίλυση των προβλημάτων είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν, αφού η ελληνική εταιρεία φέρεται να έλαβε διαβεβαιώσεις για την οριστική επίλυσή τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρήστες του Taxibeat μπορούν, όπως και στην περίπτωση του Uber, να χρησιμοποιούν κάρτες τραπεζών του εξωτερικού, όπως επίσης και το PayPal εφόσον υπάρχει υπόλοιπο στο λογαριασμό τους (επιτρέπεται επίσης -όπως είναι αναμενόμενο- και η χρήση των μετρητών, επιλογή που δεν παρέχει η Uber).

UBER,TAXIBEAT,ΤΑΞΙ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home