Η Gemalto υποβαθμίζει την επίθεση στις SIM κάρτες της

Deasy @ 25.02.2015
Η Gemalto υποβαθμίζει την επίθεση στις SIM κάρτες της

Σε διάψευση με αρκετά «αν» στο δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας του The Intercept προχώρησε η Gemalto, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής SIM καρτών στον κόσμο.

Όπως ίσως είναι γνωστό, το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site έκανε λόγο ότι οι υπηρεσίες της Βρετανίας και ΗΠΑ, GCHQ και NSA αντίστοιχα, είχαν καταφέρει από το 2010 να σπάσουν τα κλειδιά κρυπτογράφησης των καρτών της Gemalto και με αυτόν τον τρόπο είχαν τη δυνατότητα να κατασκοπεύουν το σύνολο των επικοινωνιών που γινόταν από συσκευές που χρησιμοποιούσαν τις δικές της SIM.

Σε πρώτη φάση η Gemalto αρνήθηκε τις «κατηγορίες», ωστόσο σε σημερινή -επίσημη- ανακοίνωσή της η εταιρεία κάνει λόγο ότι πράγματι το διάστημα μεταξύ 2010 και 2011 δέχθηκε «ύποπτες εισβολές» στα συστήματά της, όμως η παραβίαση ήταν τέτοια που δεν επηρέασε τη λειτουργία της. Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία κρατάει μια πισινή αναφέροντας ότι ακόμα και αν οι «εισβολείς» είχαν καταφέρει να υποκλέψουν τους κωδικούς κρυπτογράφησης, θα είχαν τη δυνατότητα να υποκλέψουν μόνο την κίνηση που περνάει από τα δίκτυα δεύτερης γενιάς και όχι την αντίστοιχη που δρομολογείται από 3G και 4G δίκτυα.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η Gemalto αναφέρει ότι δεν πούλησε ποτέ SIM κάρτες σε 4 από τους 12 παρόχους που αναφέρονται στο δημοσίευμα και ιδιαίτερα στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Σομαλίας, όπου είχε γίνει ιδιαίτερη αναφορά ότι είχαν κλαπεί 300.000 κωδικοί.

GEMALTO,SIM CARD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home