Ξεκίνησε η διάθεση της eSIM από την Cosmote

Ξεκίνησε η διάθεση της eSIM από την Cosmote

Επιβεβαιώνεται πλήρως το χθεσινό δημοσίευμά μας σχετικά με το επικείμενο λανσάρισμα της ηλεκτρονικής SIM (eSIM) από την Cosmote, καθώς στο site της εταιρείας ανέβηκε ήδη όλο το πληροφοριακό υλικό για την υπηρεσία. Ειδικότερα, όπως μπορούμε να δούμε εδώ, η eSIM είναι ήδη διαθέσιμη από το δίκτυο της Cosmote και απομένει πλέον μόνο η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Όπως διαβάζουμε, για τους πρώτους τρεις μήνες από την έναρξη της υπηρεσίας και μέχρι το τέλος Μαρτίου τα eSIM προϊόντα είναι δωρεάν, ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο διατίθενται (νέα ενεργοποίηση, αντικατάσταση κλπ.). Από την 1η Απριλίου και έπειτα η χρέωση της eSIM διαμορφώνεται στα 9,90 ευρώ (εφάπαξ χρέωση για νέα ενεργοποίηση, αντικατάσταση κλπ.).

Στο πληροφοριακό υλικό που περιλαμβάνει η ενότητα για την eSIM από την Cosmote διαπιστώνουμε ότι τόσο οι συμβατές συσκευές όσο και η διαδικασία ενεργοποίησης της υπηρεσίας είναι αυτά που αναγράφαμε στο χθεσινό μας δημοσίευμα.

Ειδικότερα, η ενεργοποίηση της eSIM θα πραγματοποιείται με το σκανάρισμα του QR Code που θα λαμβάνει ο χρήστης από το κατάστημα Cosmote και αφού θα ολοκληρώνει τη διαδικασία, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα εμφανίζονται στην οθόνη του, το προφίλ του θα ενσωματώνεται στην eSIM της συσκευής που έχει στα χέρια του. Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της διαδικασίας είναι η σύνδεση του στο Internet (μέσω WiFi δικτύου) έτσι ώστε τα δεδομένα του προγράμματος που έχει υπογράψει να «κατέβουν» στη συσκευή του.

Σε πρώτη φάση οι συσκευές που θα υποστηρίζονται από την eSIM της Cosmote θα είναι οι δύο LTE εκδόσεις του τελευταίου iPad Pro στις 11 και στις 12,9 ίντσες, καθώς και το Samsung Galaxy Watch. Η μικρή έκπληξη είναι ότι σε αυτήν την πρώτη περίοδο η Cosmote eSIM δεν θα υποστηρίζεται από τα νέα smartphones της Apple, iPhone XS και iPhone XS Max, καθώς εκκρεμεί σχετική αναβάθμιση στο λειτουργικό αυτών των συσκευών. Κάτι που αναμένεται να συμβεί πολύ σύντομα.

Η eSIM στην παρούσα φάση δεν θα υποστηρίζει την υπηρεσία Twin SIM, δηλαδή δεν θα είναι εφικτό μέσω της ηλεκτρονικής SIM ο χρήστης να έχει το ίδιο νούμερο σε δύο διαφορετικές συσκευές. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται και για την υπηρεσία dual SIM, δηλαδή την υπηρεσία στην οποία ο χρήστης διατηρεί δύο συνδέσεις (διαφορετικά νούμερα) σε μία κάρτα SIM. Τόσο η υπηρεσία twin SIM όσο και η dual SIM αναμένεται να είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερο χρόνο από την eSIM της Cosmote.

Το λανσάρισμα της eSIM από την Cosmote φέρνει την ελληνική εταιρεία ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν αυτήν την υπηρεσία. Σύμφωνα με την σχετική σελίδα της Apple, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζουν την eSIM σε όλο τον κόσμο δεν ξεπερνούν τις 50.

eSIM,SIM CARD,ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home