Ενσωματώνεται η SIM στο κινητό;

Ενσωματώνεται η SIM στο κινητό;

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας πολύ θα το ήθελαν μεν, αλλά το πιθανότερο είναι πως οι καταναλωτές θα το απορρίψουν. Παρ’ όλα αυτά το GSM Association, δηλαδή η ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας απ’ ολόκληρο τον κόσμο, αποφάσισε να ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στην προώθηση της ιδέας της ενσωμάτωσης της κάρτας SIM μέσα σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το κινητό τηλέφωνο θα πωλείται με προεγκατεστημένη μία κάρτα SIM από έναν συγκεκριμένο πάροχο με την ενεργοποίηση να γίνεται εξ αποστάσεως. Το GSMΑ υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο της ασφάλειας και θα είναι εφικτή η παροχή επιπλέον υπηρεσιών. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν θα μπορεί ο κάτοχος της συγκεκριμένης συσκευής να τη χρησιμοποιεί σε κάποιο άλλο δίκτυο, όπως γίνεται τώρα. Γι’ αυτό και αναμένεται σφοδρή αντίδραση τόσο από τις οργανώσεις καταναλωτών όσο και από φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμη και η “παντοδύναμη” Apple που δεν λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις των άλλων, αποφάσισε να εγκαταλείψει ένα αντίστοιχο πλάνο σχετικά με το iPhone 5. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες ήθελαν την αμερικανική εταιρεία να ετοιμάζεται ώστε το επόμενο iPhone να έρχεται με ενσωματωμένη τη SIM κάποιου παρόχου. Κάτι που θα σήμαινε πρακτικά ότι δεν θα μπορούσε ο χρήστης να έχει άλλο δίκτυο και επιπλέον ίσως να τον υποχρέωνε και για νέα σύνδεση. Αν και για το δεύτερο θα βρισκόταν μία λύση. Η Apple μπορεί να το σκέφτηκε, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, όμως, συνασπίστηκαν και είπαν όχι στον Στιβ Τζομπς, ο οποίος αυτή τη φορά αποφάσισε να βάλει νερό στο κρασί του.

SIM CARD,GSM ASSOCIATION,APPLE,IPHONE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home