Αυξάνονται οι επιθέσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις

Αυξάνονται οι επιθέσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις

11.000 δεν τις λες και λίγες. Αυτός είναι ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων που έχουν δεχθεί οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσα στους πρώτους 9 μήνες του 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Arbor Networks.

Από αυτές, οι περισσότερες -και μεγαλύτερου μεγέθους- επιθέσεις έγιναν κατά το α' τρίμηνο του 2014, τάση που ήταν κοινή με τον υπόλοιπο κόσμο. Με εξαίρεση το α' τρίμηνο πάντως όπου το μέσο μέγεθος της επίθεσης ήταν στα 1,17 Gbps και ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον παγκόσμιο μέσο όρο (1,12 Gbps), τα επόμενα τρίμηνα οι επιθέσεις στην Ελλάδα ήταν πολύ μικρότερου μεγέθους σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Στο β' τρίμηνο, η μέση επίθεση ήταν στα 160,50 Mbps στην Ελλάδα έναντι 759,83 Mbps παγκοσμίως, ενώ στο γ' τρίμηνο ήταν στα 421,65 Mbps έναντι 858,98 Mbps. Οι επιθέσεις εκτός από μικρές ήταν και σύντομης διάρκειας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν διαρκούσε περισσότερο από 30 λεπτά.

 

Η Arbor στην ελληνική αγορά

Στην Ελλάδα, η Arbor Networks δραστηριοποιείται μέσω της εταιρείας Adaptit και το 2014 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία πολύ καλή χρονιά. Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη παρουσίαση, τις λύσεις της Arbor Networks έχουν ήδη επιλέξει δύο πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας, ενώ συζητήσεις υπάρχουν και με άλλους δύο, ενώ ταυτόχρονα στο πελατολόγιο της Adaptit περιλαμβάνονται οι δύο από τις 4 συστημικές τράπεζες με τις άλλες δύο να πραγματοποιούν πιλοτικές δοκιμές. Επίσης, υπάρχουν πάνω από 10 μεγάλοι εταιρικοί πελάτες που είναι κατά κύριο λόγο πολυεθνικές επιχειρήσεων.

Η συνεργασία με την Arbor είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα έσοδα της Adaptit αναμένεται φέτος να κλείσουν στα 7 εκατ. ευρώ έναντι 5,5 εκατ. ευρώ πέρσι, ενώ οι στόχοι για το 2015 είναι η περαιτέρω επέκταση του πελατολογίου στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα, η είσοδος στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπως και η δραστηριοποίηση σε γειτονικές χώρες όπως είναι η Αλβανία.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,ARBOR NETWORKS,ADAPTIT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home