Η Apple πήρε πίσω την αναβάθμιση στο iOS

Deasy @ 25.09.2014
Η Apple πήρε πίσω την αναβάθμιση στο iOS

Μία εβδομάδα πίσω έμοιαζαν όλα σχεδόν ιδανικά για την Apple. Ο ενθουσιασμός για τις νέες συσκευές, οι προπαραγγελίες σε επίπεδα ρεκόρ λειτουργούσαν υπέρ της αμερικάνικης εταιρείας, αφήνοντας πίσω την ιστορία με τη διαρροή των φωτογραφιών των διασημοτήτων από το iCloud. Όμως όπως λέει ο σοφός λαός πολλές φορές, «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος» και τώρα πλέον μερικές μέρες δύο απανωτές γκάφες δημιουργούν προβληματισμό.

Στην πρώτη σχετικά με την ευπάθεια των νέων iPhone 6 και 6 Plus και τα περιστατικά που έχουν συναντήσει αρκετοί χρήστες αναφερθήκαμε χθες το πρωί. Η δεύτερη γκάφα δεν έχει να κάνει όμως με το hardware αλλά με το software, καθώς η Apple αναγκάστηκε να τραβήξει πίσω την πρώτη αναβάθμιση του λειτουργικού iOS 8 (iOS 8.0.1) μετά από αναφορές χρηστών οι οποίοι αμέσως μετά την εγκατάστασή της (κυρίως στο iPhone 6 και iPhone 6 Plus) συνάντησαν προβλήματα σύνδεσης με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αλλά και με τη λειτουργία του Touch ID, του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πιο απλά, η αναβάθμιση δημιουργούσε πιο σημαντικά προβλήματα από αυτά που θεωρητικά θα έλυνε. Τα παράπονα ανάγκασαν την Apple να αποσύρει μία ώρα μετά το software update, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένες διευκρινίσεις για το πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο.   

Σ' όλα αυτά βέβαια, έχει προστεθεί το νέο κύμα διαρροής φωτογραφιών, που ξεκίνησε αυτή την εβοδμάδα, δημιουργώντας επιπλέον προβληματισμούς. 

Και ξαφνικά αναρωτιέσαι τελικά αν τα παραπάνω περιστατικά συμβαδίζουν με τα όσα είχε αναφέρει ακόμα και πριν από μερικές μέρες ο επικεφαλής της εταιρείας, Tim Cook. "Μας ενδιαφέρει να είμαστε οι καλύτεροι, όχι οι πρώτοι", που σε μια ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι πρoτεραιότητα της εταιρείας είναι η αξιοπιστία των προϊόντων και των λύσεών της. Με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, μάλλον προς το αντίθετο βαδίζει...

UPDATE: 26/9

H νέα αναβάθμιση iOS 8.0.2 είναι εδώ και μερικές ώρες διαθέσιμη

IPHONE 6 PLUS,IPHONE 6,IOS 8,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home