Ολυμπιακοί Ρομποτικής από την Ιαπωνία το 2020

Deasy @ 23.07.2014
Ολυμπιακοί Ρομποτικής από την Ιαπωνία το 2020

Δεν είναι κάποιος καινούργιος θεσμός αλλά πολύ περισσότερο η διάθεση του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, Shinzo Abe και ίσως μαζί του να συντάσσεται ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της συγκεκριμένης χώρας.

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο Τύπου, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι το θα ήθελε η χώρα του να υλοποιήσει Ολυμπιακούς Αγώνες Ρομποτικής το 2020, τη χρονιά που η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (τους κανονικούς). Στα σχέδια του Shinzo Abe είναι να συγκεκτρωθούν όλα τα ρομπότ από τις διάφορες χώρες και να διαγωνιστούν στις τεχνικές ικανότητές τους.

Τώρα θα αναρωτηθείς και εσύ πως του ήρθε ξαφνικά μια τέτοια ιδέα του Ιάπωνα Πρωθυπουργού. Τα παραπάνω σχέδια αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε μία από τις μονάδες παραγωγής ρομπότ της χώρας. Λίγο πριν από τις δηλώσεις του, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε προχωρήσει στη στρατηγική απόφαση ανάπτυξης της ρομποτικής βιομηχανίας, με στόχο να τριπλασιαστεί το μέγεθος της αγοράς της. Εξ’ ου και τα πλάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρομποτικής του 2020.   

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,ΙΑΠΩΝΙΑ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home