Παπούτσι (όχι) από τον τόπο σου...

Deasy @ 05.03.2014
Παπούτσι (όχι) από τον τόπο σου...

H κυριαρχία της Google, της Apple, της εταιρείας του Facebook, της Samsung και λοιπών πολλών διασημοτήτων μας κάει να ξεχνάμε πως πάρα πολλές φορές η καινοτομία έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις.

Μέχρι σήμερα τα "πρώτα βιολιά" της τεχνολογικής σκηνής έχουν εμφανίσει γυαλιά, ρολόγια και βραχιόλια με στοιχεία ευφυίας μέσα τους αλλά αυτό που έρχεται από την Ινδία μπορεί να αλλάξει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους.

Να σας γνωρίσουμε το Le Chal, ένα "έξυπνο" παπούτσι που σχεδιάστηκε πρώτα πρώτα για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Πάνω κάτω δουλεύει ως εξής. Φοράς (προφανώς) τα παπούτσια, παίρνεις το smartphone σου και του λες πού θέλεις να πας. Οι άνθρωποι με σοβαρα προβλήματα όρασης δεν έχουν παρά να υπαγορεύσουν τον προορισμό τους. Το λογισμικό βρίσκει στον χάρτη το σημείο αναχώρησης και άφιξης και από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν τα παπούτσια. Πρέπει να στρίψεις αριστερά; Δονείται το αριστερό παπούτσι. Πρέπει να πας δεξιά; Αναλαμβάνει το δεξί παπούτσι. Σε περίπτωση προσέγγισης ενός εμποδίου σχετικά ηχητικά σήματα ενημερώνουν τον άνθρωπο πράγμα ιδιαιτέρως χρήσιμο αν κινείται σε μια πόλη όπως η Αθήνα, όπου κολώνες και περίπτερα καιροφυλακτούν παντού. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, η σελίδα της Ducere Tech θα σε διαφωτίσει.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ,ΑΜΕΑ,WEARABLE ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home