32,5 εκατομμύρια στους πελάτες

Η Apple επιστρέφει χρήματα σε καταναλωτές-γονείς

Deasy @ 15.01.2014
32,5 εκατομμύρια στους πελάτες

Πόσο κοστίζουν 15 λεπτά στην Apple; Όπως φαίνεται 32,5 εκατομμύρια αν κρίνουμε από την απόφαση της ομοσπονδιακής αρχής των ΗΠΑ (Federal Trade Commission) σχετικά με τις αγορές που έκαναν παιδιά από το κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας από τις συσκευές των γονιών τους.

Ειδικότερα, αν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο iPhone ή iPad θα γνωρίζεις ότι υπάρχει ένα χρονικό παράθυρο 15 λεπτών στο οποίο εφόσον επιλέξεις να κατεβάσεις μια δεύτερη εφαρμογή από το app store δεν θα σου ζητηθεί ο κωδικός. Μια ρύθμιση που είχαν υιοθετήσει οι άνθρωποι της Apple ώστε να μην σπάνε τα νεύρα των χρηστών από τη συνεχή εισαγωγή των προσωπικών κωδικών.

Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που στο διάστημα αυτό των 15 λεπτών, το iPad του μπαμπά το τσιμπήσει το παιδί; Μπορεί να κατεβάζει οποιαδήποτε εφαρμογή θέλει και ο λογαριασμός να πηγαίνει στους γονείς του.

Όπως αποφάσισε λοιπόν η αμερικάνικη αρχή, το περιβάλλον της Apple ήταν πολύ εύκολο για να πραγματοποιούν παιδιά μη εξουσιοδοτημένες αγορές από τα παιδιά και γι΄ αυτό το λόγο θα πρέπει να αποζημιωθούν οι γονείς και να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία επικοινωνίας που ακολούθησε η Apple (έστειλε email σε περίπου 28 εκατομμύρια πελάτες), βρέθηκαν 37.000 πελάτες που την είχαν πάθει από τα παιδιά τους. Το ποσό των 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων είναι το συνολικό κόστος των εφαρμογών που είχαν κατέβει χωρίς έγκριση.   

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,APP STORE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home