Πάνω από 1 δισ. Android συσκευές το 2014

Deasy @ 07.01.2014
Πάνω από 1 δισ. Android συσκευές το 2014

To ένα δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές αναμένεται να ξεπεράσει το Android μέσα στο 2014, πραγματοποιώντας αύξηση 26% στη δημοτικότητά του, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Gartner για το χώρο που περιλαμβάνει smartphones, tablets και PCs.  

Η εταιρεία ερευνών προβλέπει ότι το σύνολο των συσκευών του κλάδου που θα διατεθούν μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα αγγίξει τα 2,5 δισ., σημειώνοντας αύξηση 7,6% σε σχέση με το 2013, με την κατηγορία ultramobiles (που περιλαμβάνει tablets και υβριδικά μοντέλα) να αποτελούν τον οδηγό της ανάπτυξης, καθώς η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να αγγίξει τα επίπεδα του 54%. Ιδιαίτερα για τα tablets, o ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα φθάσει το 47% με τη μερίδα του λέοντος να την κερδίζουν οι συσκευές με μικρότερες οθόνες (π.χ. 7 ή 8 ίντσες).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Gartner εκτιμά ότι η πτώση στις πωλήσεις των παραδοσιακών PCs θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό (σε ποσοστό 7%), με το σύνολο τους να φθάνει τα 278 εκατομμύρια.

Σε επίπεδο λειτουργικού, το Android θα συνεχίσει να αυξάνει την απόσταση που το χωρίζει με τα υπόλοιπα λειτουργικά, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι στην οικογένεια των προϊόντων περιλαμβάνονται πιο προσιτές συσκευές, βοηθώντας την εξάπλωσή του στις αναπτυσσόμενες αγορές. Μάλιστα, η Gartner εκτιμά ότι το 2017 ποσοστό 75% των πωλήσεων του Android θα προέρχεται από αυτές τις αγορές.

ANDROID,IOS,WINDOWS,SMARTPHONES,TABLETS,GARTNER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home