Από τον οίκο Burberry στην Apple

Άλλη μια μεταγραφή από το χώρο της μόδας για το Κουπερτίνο

Deasy @ 16.10.2013
Από τον οίκο Burberry στην Apple

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο τρεις μήνες, όταν η Apple «άρπαξε» τον διευθύνοντα σύμβουλο από τον οίκο μόδας Yves Saint Laurent, Paul Deneve και η αμερικάνικη εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμα μεταγραφή υψηλόβαθμου στελέχους από το χώρο της μόδας. Ο λόγος για τη διευθύνουσα σύμβουλο του οίκου Burberry, Angela Ahrendts, η οποία και αναλαμβάνει πλέον αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα καταστημάτων λιανικής αλλά και ηλεκτρονικών μέσων.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο η Apple είχε κενό στη θέση αυτή, μια θέση ευαίσθητη για την εταιρεία, καθώς τα Apple Stores αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της έναντι των ανταγωνιστών της. Οι πρώτες αναφορές σχετικά με το πρόσωπο της Angela Ahrendts, κάνουν λόγο για μια workaholic προσωπικότητα με εξαιρετική αίσθηση στο χώρο της μόδας και του design, για την οποία τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό ο χώρος από τον οποίο προέρχεται. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησαν τα σενάρια που την θέλουν (εφόσον βέβαια τα πάει καλά στην καινούργια της θέση) ως υποψήφια για το χρίσμα του CEO στην Apple, όταν και εφόσον αποχωρήσει ο Tim Cook.

Για λόγους συγκρίσεων υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο: ο τζίρος της Apple από τη λιανική αγγίζει τα 16 δισ. δολάρια, ενώ της Burberry κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 2 δισ.

ΣΤΕΛΕΧΗ,ΜΟΔΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home