Το Android κυρίαρχο λειτουργικό των «έξυπνων συσκευών»

Το Android κυρίαρχο λειτουργικό των «έξυπνων συσκευών»

Η Canalys, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες ερευνών, θεωρεί ότι πρέπει να παρακολουθεί ως ενιαία αγορά τις πωλήσεις των αποκαλούμενων και «έξυπνων συσκευών». Μία αγορά που περιλαμβάνει τόσο τα smartphones όσο και τα tablets αλλά και τους φορητούς υπολογιστές. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η εν λόγω αγορά κατά το α’ τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μία αρκετά υψηλή αύξηση της τάξεως του 37,4% φθάνοντας στα 308,7 εκατ. τεμάχια. Τα smartphones ήταν τα περισσότερα με 216,3 εκατ. τεμάχια και αύξηση 47,9%, αν και την ταχύτερη ανάπτυξη έχουν τα tablets καθώς διετέθησαν 41,9 εκατ. τεμάχια (+106,7%). Οι φορητοί υπολογιστές παρουσίασαν μία πτώση της τάξεως του 13,1% στα 50,5 εκατ. με τα tablets να είναι ο κύριος λόγος γι’ αυτή την τάση.

Πιο δημοφιλής πλατφόρμα ήταν –λόγω της κυριαρχίας στα smartphones- το Google Android, το οποίο ήταν το λειτουργικό σύστημα στο 59,5% των «έξυπνων συσκευών» που διετέθησαν στις αρχές της φετινής χρονιάς. Πολύ μακριά είναι το iOS της Apple με 19,3%, ενώ στην τρίτη θέση είναι τα Windows με ένα μερίδιο που ανέρχεται σε 18,1%. Επίσης, υπάρχει και ένα 3,1% των συσκευών που χρησιμοποιεί διάφορα άλλα λειτουργικά συστήματα, τα οποία δεν κατανομάζονται στην ανακοίνωση για τα μέσα ενημέρωσης της Canalys.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Samsung με 26,6%, ενώ ακολουθεί με 19,3%. Στην τρίτη θέση είναι η Lenovo με 5%, στην τέταρτη η Sony με 3,2% και την πεντάδα κλείνει η Huawei με 3,1%.

SMARTPHONES,TABLET,NOTEBOOKS,CANALYS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home