Πτώση και για το 2013 προβλέπει η IDC

Για την ελληνική αγορά πληροφορικής

Deasy @ 01.02.2013
Πτώση και για το 2013 προβλέπει η IDC

Συνέχεια στα δύσκολα χρόνια της ελληνικής αγοράς πληροφορικής προβλέπει η IDC ότι θα έχουμε και στο 2013, καθώς αναμένεται να συνεχιστεί η πτώση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, το 2013 θα είναι το έκτο συνεχόμενο έτος στο οποίο η αγορά θα κινηθεί καθοδικά, με το ποσοστό της πτώσης να υπολογίζεται στο 3,5% και τον συνολικό όγκο της να κυμαίνεται στ 2,26 δισ. δολάρια.

Τα σημαντικότερα αίτια της πτώσης, σύμφωνα με την IDC θα παραμείνουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας, η αύξηση της ανεργίας, η μειωμένη αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, η έλλειψη ρευστότητας και το πάγωμα των πιστώσεων που έχουν οδηγήσει άλλωστε και την αγορά στα σημερινά της επίπεδα. Το αισιόδοξο στοιχείο της πρόβλεψης της IDC είναι ότι η πτώση αυτή αναμένεται να γίνει με πολύ μικρότερο ρυθμό, ειδικά σε σχέση με το 2012, όπου έφθασε τα επίπεδα του 13% και ταυτόχρονα ότι το 2013, αναμένεται να αποτελέσει το τελευταίο υφεσιακό έτος για την Ελλάδα και επομένως για την εγχώρια αγορά Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Σχετικά με τις τρεις βασικές κατηγορίες του κλάδου της Πληροφορικής, περιμένουμε πως αυτή η σχετική βελτίωση το 2013 θα προκληθεί ως επί το πλείστον από τον κλάδο του Hardware (αναμένεται ετήσια μείωση 2,8% κυρίως λόγω της επιβράδυνσης στην μείωση των εσόδων από τις πωλήσεις Η/Y και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και λόγω των θετικών προοπτικών στις αγορές storage και εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών και δικτύων), και σε μικρότερο βαθμό από τους κλάδους του Software και των Υπηρεσιών Πληροφορικής, στους οποίους αναμένεται ετήσια μείωση 6,4% και 3,8%, αντίστοιχα.

IDC,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ,ΕΛΛΑΔΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home