Ένα bot που εξαλείφει τον ανταγωνισμό του

Deasy @ 24.02.2012
Ένα bot που εξαλείφει τον ανταγωνισμό του

Ένα αρκετά επικίνδυνο «κακόβουλο» λογισμικό που ανήκει στην κατηγορία των bots εντόπισαν τα PandaLabs, τα anti-malware εργαστήρια της Panda Security. Πρόκειται για το Ainslot.L, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει τις δραστηριότητες του χρήστη, να κατεβάζει πρόσθετες «κακόβουλες» εφαρμογές (malware) και να ελέγχει το σύστημα.

Επιπλέον, δρα ως banker trojan, κλέβοντας log-in πληροφορίες σχετικές με τις τράπεζες, και «σαρώνει» τον υπολογιστή ψάχνοντας και σβήνοντας άλλα bots ώστε να παραμείνει κυρίαρχο στο σύστημα.

Η τελευταία δυνατότητα είναι και από τις πλέον ενδιαφέρουσα, καθώς, σύμφωνα με τους ανθρώπους των PandaLabs, εξαλείφει τον ανταγωνισμό του, κάτι που δεν έχει εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν.

Το Ainslot.L εξαπλώνεται μέσω ενός ψευδούς email το οποίο υποτίθεται ότι αποστέλλεται από την βρετανική εταιρία ρούχων CULT. Το μήνυμα «δεξιοτεχνικά» ενημερώνει τους χρήστες ότι έχουν παραγγείλει προϊόντα αξίας 200 στερλινών από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας και ότι η πιστωτική τους κάρτα θα χρεωθεί με αυτό το ποσό. Το κείμενο περιλαμβάνει ένα link στο οποίο ο χρήστης μπορεί να δει την παραγγελία του, το οποίο στην πραγματικότητα κατεβάζει το bot στον υπολογιστή του.

MALWARE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home