ΟΤΕ: Απόσχιση της υποδομής κινητής τηλεφωνίας - Το σκέφτεται για Cosmote TV

Deasy @ 11.03.2024
ΟΤΕ: Απόσχιση της υποδομής κινητής τηλεφωνίας - Το σκέφτεται για Cosmote TV

Την απόσχιση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον παθητικό εξοπλισμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε ότι διερευνά ο ΟΤΕ. Σε ανακοίνωσή του προς το Χρηματιστήριο, ο ΟΤΕ αναφέρει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αποσκοπεί στην καλύτερη αξιοποίηση και στην αύξηση της διαφάνειας όσον αφορά την αξία του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου.

Η απόσχιση του παθητικού εξοπλισμού δεν είναι κάτι νέο, πια, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Εδώ και τέσσερα χρόνια η Vantage Towers Greece διαχειρίζεται τον αντίστοιχο εξοπλισμό της Vodafone και της Wind (νυν Nova).

Όμως, το πιο ενδιαφέρον που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΟΤΕ είναι ότι « διερευνά εναλλακτικές και δυνατότητες βελτιστοποίησης της δραστηριοποίησής της στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης με σκοπό την μείωση του κόστους λειτουργίας της», κάτι που μπορεί να σημαίνει διάφορα πράγματα. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ξεχωριστής θυγατρικής εταιρείας στην οποία θα περάσει η δραστηριότητα της Cosmote TV, ενώ μια άλλη εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν η συνεργασία με κάποιον άλλον φορέα. Ο ΟΤΕ δεν μπήκε βεβαίως σε λεπτομέρειες, αλλά περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε πιο αναλυτική ενημέρωση όταν ληφθούν αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετούς μήνες ανάμεσα στους ελληνικούς παρόχους συνδρομητικής τηλεόρασης (εξαιρείται ο Ant1 που έχει έδρα εκτός Ελλάδας) κυοφοροεί η ιδέα μεταφοράς της φορολογικής έδρας τους σε κάποια άλλη χώρα σε περίπτωση που δεν αρθεί το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης 10%. Όπως έχουν επανεπανειλημμένως δηλώσει, η επιβολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης προκαλεί στρέβλωση της αγοράς και συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε σχέση με τις πολυεθνικές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, παρέχοντας ομοειδείς υπηρεσίες (Netflix, Disney+ κ.α.). Οπότε το σενάριο δημιουργίας ξεχωριστής θυγατρικής εταιρείας για την Cosmote TV ίσως να είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. 

COSMOTE TV,OTE,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home