Στο ευρω-μικροσκόπιο το TikTok

Στο ευρω-μικροσκόπιο το TikTok

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τη Δευτέρα επίσημη έρευνα προκειμένου να αξιολογήσει κατά πόσο το TikTok παραβιάζει τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η έρευνα αφορά ενδεχόμενη παραβίαση των διατάξεων για την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια της διαφήμισης, την πρόσβαση των ερευνητών σε δεδομένα, καθώς και τη διαχείριση κινδύνου εξαιτίας της έκθεσης των χρηστών σε εθιστικό ή και επιβλαβές περιεχόμενο.

Η έρευνα δεν προδικάζει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προσθέτει ότι το TikTok έχει χαρακτηριστεί από τον περασμένο Απρίλιο ως μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα, καθώς έχει 136 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως στην Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της έρευνας η Επιτροπή θα συνεχίσει τη συγκέντρωση στοιχείων ώστε να διαπιστώσει αν όντως η πλατφόρμα παραβιάζει διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Αν προκύψει ότι ισχύει κάτι τέτοιο, η ByteDance, δηλαδή η εταιρεία που ελέγχει τη δημοφιλή πλατφόρμα θα γρεθεί αντιμέτωπη με αυστηρές κυρώσεις.

TIKTOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home