Ρόμπερ ντε Νίρο κατά Apple με κατηγορίες για λογοκρισία

Deasy @ 29.11.2023
Ρόμπερ ντε Νίρο κατά Apple με κατηγορίες για λογοκρισία

Βαριές κατηγορίες για λογοκρισία διατυπώνει σε βάρος της Apple ο ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία "έβαλε χέρι" σε ομιλία του και στο σημείο στο οποίο καταφερόταν κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Για να πάρουμε τα πράγματα από μια αρχή, την περασμένη Δευτέρα ο δημοφιλής ηθοποιός επρόκειτο να παρουσιάσει ένα από τα βραβεία Γκόθαμ (ναι υπάρχουν τέτοια, μάλιστα υπάρχει και Ινστιτούτο Γκόθαμ) που επρόκειτο να απονεμηθεί σε μία ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε που αφορά στον διωγμό αυτόχθονων Ινδιάνων από την Οκλαχόμα. Στην ταινία, παίζει και ο ντε Νίρο, ενώ ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Ντε Νίρο ξεκίνησε την ομιλία του αλλά γρήγορα σταμάτησε λέγοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στο οτοκιου, αλλά αμέσως μετά συνειδητοποίησε ότι ένα μέρος της αρχικής του ομιλίας είχε αφαιρεθεί.

Ο ηθοποιός δεν τα έχασε, έβγαλε το τηλέφωνό του και απευθυνόμενος στο κοινό είπε ότι "η αρχή της ομιλίας μου έχει κοπεί και δεν το γνώριζα. Θέλω να το διαβάσω: Η ιστορία δεν είναι πια ιστορία. Η αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Ακόμα και τα γεγονότα έχουν αντικατασταθεί από εναλλακτικά γεγονότα με καθοδήγηση θεωριών συνωμοσίας. Στη Φλόριντα οι μαθητές διδάσκονται ότι οι σκλάβοι ανέπτυξαν δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το προσωπικό τους όφελος... Το ψέμα έχει γίνει ένα ακόμα εργαλείο στο οπλοστάσιο των τσαρλατάνων. Ο πρώην πρόεδρος είπε ψέματα πάνω από 30.000 φορές στην τετραετή του θητεία και συνεχίζει στην νέα του εκστρατεία εκδίκησης. Όμως με αυτά τα ψέματα δεν μπορεί να κρύψει την ψυχή του. Επιτίθεται στους αδύνατος, καταστρέφει τα δώρα της φύσης και δείχνει ασέβεια, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας τον όρο ΄Ποκαχόντας' ως βρισιά".

Στο τέλος, τα άκουσαν και οι διοργανωτές για την ανοίκεια παρέμβαση στην ομιλία του. Ο ντε Νίρο είπε ότι ήθελε να ευχαριστήσει το Ινστιτούτο Γκόθαμ και την Apple αλλά δεν θα το πράξει. "Πώς τολμήσατε να κάνετε αυτό το πράγμα;" είπε.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Variety, το κείμενο της ομιλίας φορτώθηκε στο οτοκιου λίγο πριν ανεβεί στο βήμα ο Ντε Νίρο, από μία γυναίκα που δήλωσε υπάλληλος της Apple. Η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τον χειρισμό της συσκευής επιβεβαίωσε ότι η αλλαγή δεν ήταν σε γνώση του ηθοποιού.

(Φωτό: Nathan Congleton)

APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home