Απόσυρση του iPhone 12 από τη γαλλική αγορά για υπέρβαση του ορίου του δείκτη SAR

Απόσυρση του iPhone 12 από τη γαλλική αγορά για υπέρβαση του ορίου του δείκτη SAR

Την απόσυρση του iPhone 12 από τη γαλλική αγορά διέταξε ο Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων της χώρας (ANFR), καθώς σε μετρήσεις που πραγματοποίησε διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη συσκευή ο δείκτης απορρόφησης ακτινοβολίας (SAR) ήταν πολύ μεγαλύτερος από τα όρια που θεσπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ANFR εντoπίστηκε ότι η απορρόφηση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας από το σώμα στο iPhone 12 έφθανε τα 5,74 watt ανά κιλό, πολύ υψηλότερα από το ευρωπαϊκό όριο στα 4,0 watt ανά κιλό.

Κατόπιν των παραπάνω αποτελεσμάτων ο ANFR κάλεσε την Apple να αποσύρει το σύνολο των συσκευών που διατίθενται στα καταστήματα της Γαλλίας, όπως επίσης και να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για τις συσκευές που έχει ήδη πωληθεί. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η Apple θα αναγκαστεί να ανακαλέσει και αυτές τις συσκευές από την αγορά, αναφέρει η απόφαση.

Από την πλευρά της Apple αμφισβητεί τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ANFR στον οποίο όπως ανέφερε προσκόμισε πολλαπλά αποτελέσματα μετρήσεων, δικών της και τρίτων εργαστηρίων, στα οποία αποδεικνύεται η συμμόρφωσή της  με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα SAR στον κόσμο.

H Apple έπρεπε να προχωρήσει από χθες στην απόσυρση του iPhone 12 από την γαλλική αγορά. Μια ενδεικτική ματιά που ρίξαμε στα eshops των τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Γαλλίας (Orange και Bouygues Telecom) το iPhone 12 δεν είναι πλέον διαθέσιμο, δείγμα ότι η Apple και οι συνεργάτες της συμμορφώνονται με την απόφαση (τα ηλεκτρονικά καταστήματα εξακολουθούν να πωλούν το iPhone 11 και το iPhone 13).

Υπενθυμίζουμε ότι η κυκλοφορία του iPhone 12 ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2020.

IPHONE 12,SMARTPHONES,ΓΑΛΛΙΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home