Εμείς και η τεχνητή νοημοσύνη - Τι δείχνει έρευνα

Deasy @ 21.07.2023
Εμείς και η τεχνητή νοημοσύνη - Τι δείχνει έρευνα

Μάλλον αμηχανία απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη καταγράφει δημοσκόπηση της Focus που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου και με δείγμα 1.001 συμπατριώτες μας.

Το 42% εκτιμά ότι ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι ταυτόχρονα θετικός και αρνητικός, θα έχει δηλαδή καλά και κακά, ενώ το 24% βλέπει περισσότερες αρνητικές εξελίξεις και το 27% περισσότερες θετικές. Οι απόψεις μα δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα της Focus που είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021. Πιο θετικοί εμφανίζονται οι άνδρες έναντι των γυναικών, ενώ στο σύνολο του δείγματος έξι στους δέκα τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η έρευνα φαίνεται ότι έγινε πριν ξεκινήσει η διαθεσιμότητα του Bard της Google στην Ευρώπη και για αυτόν τον λόγο μάλλον επικεντρώθηκε στη χρήση του ChatGPT. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο χαρακτηριστικός χρήστης του ChatGPT είναι νεαρός άντρας, με τη χρήση του chatbot να περιορίζεται στις μεγαλύτερες ηλικίες. Η πλειονότητα χρησιμοποιεί τη δωρεάν έκδοση και μόλις ποσοστό της τάξης του 10% διατηρεί λογαριασμό με συνδρομή ώστε να έχει πρόσβαση στο ChatGPT 4 και στις πρόσθετες λειτουργίες του. Το 45% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το chatbot της Open AI για θέματα που σχετίζονται με τη δουλειά του, ενώ το 51% δήλωσε ικανοποιημένο από τη λειτουργία του. Δύο στους 3 Έλληνες δηλώνουν ότι το chatbot είναι χρήσιμο καθώς όχι μόνο γλυτώνει χρόνο και κόπο αλλά είναι και πολύ εύκολο στη χρήση και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε, ωστόσο μόνο το 40% συμφωνεί με την πρόταση ότι το ChatGPT δίνει πάντα σωστές απαντήσεις. Το 30% επέλεξε ουδέτερη στάση και το 24% δεν έδειξε να συμφωνεί με το... αλάθητο του ChatGPT. Ποσοστό επίσης 40% εκτιμά ότι το ChatGPT είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μην σκέφτονται, να μην μελετούν, να μην μαθαίνουν και να μην καλλιεργούντα

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,CHATGPT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home