Γιατί έπεσε η Τράπεζα Θεμάτων - Κυβερνοεπίθεση καταγγέλλει το ΕΔΥΤΕ

Γιατί έπεσε η Τράπεζα Θεμάτων - Κυβερνοεπίθεση καταγγέλλει το ΕΔΥΤΕ

Με στραβοπάτημα ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών Λυκείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μιλούν για κυβερνοεπίθεση που έθεσε εκτός λειτουργίας την Τράπεζα Θεμάτων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ, παλαιότερα γνωστό ως ΕΔΕΤ), η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε επίθεση τύπου DDoS.

Το ΕΔΥΤΕ αναφέρει ότι κατέγραψε έως και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση των σχολικών μονάδων στην πλατφόρμα.

Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και αντιμετωπίστηκαν γύρω στις 9:20, ενώ ακολούθησαν και νέες επιθέσεις μικρότερης όμως κλίμακας και αποτελεσματικότητας.  Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε προσαρμογές στο πρόγραμμα των προαγωγικών εξετάσεων για τα παιδιά που δεν κατόρθωσαν να εξεταστούν στα προγραμματισμένα για σήμερα μαθήματα. Αναλυτικά:

- Για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο μάθημα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, ως τις 15 Ιουνίου.

-Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματα θα βγουν μεθαύριο Τετάρτη.

-Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, επίσης θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματά θα βγουν το βράδι της ίδιας μέρας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home