Η CNH Industrial εξαγόρασε την ελληνική startup αγροτεχνολογίας Augmenta για 110 εκατομμύρια δολάρια

Η CNH Industrial εξαγόρασε την ελληνική startup αγροτεχνολογίας Augmenta για 110 εκατομμύρια δολάρια

Στην εξαγορά της ελληνικής startup Augmenta με το ποσό των 110 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η CNH Industrial, με στόχο -όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της- την επιτάχυνση της ανάπτυξης της καινοτόμου Sense & Act τεχνολογίας της. Η CNH Industrial είναι μια παγκόσμιας κλάσης εταιρεία μηχανικού εξοπλισμού και υπηρεσιών και εδώ και μερικά χρόνια ήταν στρατηγικός συνεργάτης της ελληνικής startup, συμμετέχοντας στους γύρους χρηματοδότησης που είχαν προηγηθεί.

«Η τεχνολογία της Augmenta θα επιταχύνει ευρύτερα την ανάπτυξη των ‘Sense & Act’ προϊόντων μας ώστε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Parag Garg, Chief Digital Product Officer. Οι Sense & Act  εργασίες βασίζονται σε δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες κατά τις διαδικασίες των ψεκασμών, όπου εφαρμόζονται λύσεις προστασίας για τις καλλιέργειες τόσο πριν όσο και μετά τη συγκομιδή. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει στα μηχανήματα τη δυνατότητα για επιλεκτικό ψεκασμό, κατευθύνοντας και ρυθμίζοντας με ακρίβεια τον όγκο του ψεκασμού.

Η τεχνολογική λύση της Augmenta σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός συστήματος πολυφασματικών καμερών και ενός λογισμικού το οποίο παρακολουθεί το περιβάλλον λειτουργίας των γεωργικών μηχανημάτων και δρα απευθείας μέσω αυτών. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η απόδοση παραγωγής για τους πελάτες μας, ενισχύεται η αειφορία με την εξάλειψη της περιττής χρήσης χημικών και λιπασμάτων και, το πιο σημαντικό, μειώνεται ο χρόνος εφαρμογής, ο κόπος και το κόστος επένδυσης για εισροές. Η μεγαλύτερη αξία αυτής της τεχνολογίας είναι η εξοικονόμηση στα φυτοφάρμακα, τα μυκητοκτόνα, τους ρυθμιστές ανάπτυξης φυτών και τα λιπάσματα.

Η Augmenta θα δραστηριοποιείται κάτω από την επωνυμία της Raven, ως μέρος των προϊόντων τεχνολογίας ακριβείας μας. Θα διατηρήσει τους υφιστάμενους εργαζόμενούς της και τα γραφεία της στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Η CNH Industrial θα εξαγοράσει την εταιρία Augmenta Holding SAS για 110 εκατομμύρια δολάρια, που υπόκεινται σε συνήθεις προσαρμογές. Η CNH Industrial κατείχε το μειοψηφικό μερίδιο 10,5% στην εταιρεία πριν από τη συναλλαγή της εξαγοράς που ανακοινώθηκε σήμερα, η οποία θα χρηματοδοτηθεί με διαθέσιμα μετρητά. Το κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, υπό την προϋπόθεση της ικανοποιητικής ολοκλήρωσης των συνήθων όρων κλεισίματος και της λήψης των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

 

Στρατηγικοί συνεργάτες με τον ίδιο σκοπό

Από το 2018 η Augmenta παρέχει σε αγρότες πολλών γεωγραφικών περιοχών προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση των εισροών σε καλλιέργειες και την ανάλυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και συνεργαζόταν με τη CNH Industrial και τη θυγατρική της, Raven. Η συνεργασία τους ενισχύθηκε το 2021 όταν η CNH Industrial απέκτησε μειοψηφικό ποσοστό μετοχών και εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Augmenta. Έπειτα από δύο χρόνια στενής συνεργασίας σε κάθε επίπεδο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η ένωση των δυνάμεών τους υπό την ιδιοκτησία της CNH Industrial θα επιτάχυνε σημαντικά την επίτευξη του οράματος και της αποστολής τους.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα γίνουμε μέρος της CNH Industrial και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μαζί εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις που θα προσφέρουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους αγρότες κάθε μεγέθους και για το περιβάλλον», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Βαρβαρέλης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Augmenta. «Η υπερσύγχρονη τεχνολογική αγρονομική αντίληψη σε συνδυασμό με τον υψηλής ποιότητας γεωργικό και τεχνολογικό εξοπλισμό της CNH Industrial θα δώσει ένα πλεονέκτημα στους αγρότες στις καθημερινές γεωργικές πρακτικές τους, το οποίο θα προσφέρει αυξημένες αποδόσεις, ακρίβεια στις εφαρμογές τους και κερδοφορία».

AUGMENTA,ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home