Οργανωμένη κυβερνοεπίθεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Ψάχνουν να βρουν τους υπαίτιους

Deasy @ 06.02.2023
Οργανωμένη κυβερνοεπίθεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Ψάχνουν να βρουν τους υπαίτιους

Επίθεση με τη χρήση ransomware εκδηλώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης ,καθώς και στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η οποία τουλάχιστον στην Ιταλία δημιουργησε αρκετά σοβαρά προβλήματα.

Οι διοργανωτές της επίθεσης εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό VMWare για το οποίο είχαν κυκλοφορήσει σχετικές ενημερώσεις πριν από μερικά χρόνια αλλά όπως έδειξε η ζωή πολλοί αμέλησαν να την εγκαταστήσουν΄.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με ransomware, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή τόσο στην Ιταλία όσο και στη Γαλλία. Την περασμένη εβδομάδα στόχος είχαν γίνει τα συστήματα συναλλαγών της χρηματιστηριακής εταιρείας ION Trading, η οποία επίσης ανέφερε ότι η αχίλλειος πτέρνα ήταν ένα κενό ασφαλείας στο VMWare.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με την Netblocks, που παρακολουθεί τη λειτουργία διαδικτυακών υποδομών σε όλο τον κόσμο, την περασμένη Κυριακή το δίκτυο της Telecom Italia εμφάνισε πτώση της απόδοσής του και λειτούργησε για αρκετές ώρες της ημέρας στο 26% της κανονικής του απόδοσης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,RANSOMWARE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home